Osijek
PETICIJA ZA UKLANJANJE BENZINSKE POSTAJE U PETEFIJEVOJ ULICI

HDSSB: Ne ukloni li se postaja, pozvat ćemo građane na blokadu svih postaja u gradu
Objavljeno 17. studenog, 2014.

Dva tjedna trajat će peticija građana gradske četvrti Retfala koji će i na taj način tražiti uklanjanje rugla – Inine benzinske postaje u Petefijevoj ulici. Poručeno je to sa subotnje konferencije za novinare HDSSB-a održane simbolično upravo ispred spomenute postaje.

- Ta postaja nije u funkciji, nego je izvor onečišćenja i zbog nje djeca u okruženju nisu sigurna. Još smo u travnju ove godine javno izišli sa zahtjevom za uklanjanje te postaje, a proteklog petka i poslali dopis gradonačelniku Ivanu Vrkiću. Ne budemo li sigurni da će se u sljedećem razdoblju riješiti to pitanje te ne dobijemo li čvrsta jamstva da su Ina i Grad Osijek spremni ukloniti ovu postaju, pozvat ćemo na građanski neposluh, odnosno na blokadu ne jedne postaje, nego i ostalih Ininih postaja u gradu. Ova postaja ruglo je ne samo ove četvrti nego i grada - poručio je Željko Kraljičak, zamjenik predsjednika ŽO HDSBB-a Osječko-baranjske županije. Stanovnici ovog dijela grada, dodao je, žele park i dječje igralište na tome dijelu Petefijeve ulice.

Građane su iz HDSSB-a pozvali da se odazovu peticiji, koja će se u središtu Retfale moći potpisati svaki dan od 9 do 13 sati, te očekuju da će time pridonijeti da imaju četvrt ugodniju za život nego što je sad.M.Mihelić

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike