Regija
EKONOMSKA ŠKOLA BRAĆA RADIĆ ĐAKOVO - DJELUJE EKOLOŠKI I HUMANO

Skupili piramidu hrane i 55 kg čepova
Objavljeno 29. listopada, 2014.

ĐAKOVO - U Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo, održani su Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje, humanitarna akcija Piramida te akcija skupljanja plastičnih čepova i boca. Također, u sklopu rada ekoškole održan je i projektni dan, gdje su nastavnici s učenicima tijekom nastavnih sati obrađivali ekoteme kao što su zdravlje, energija, prehrana, voda, kulturna baština. Humanitarnu akciju Piramida organizirali su članovi Stručnoga vijeća stranih jezika pod vodstvom prof. Mate Lovrića, Zrinke Kedačić i Stane Pavić, a također u suradnji s vjeroučiteljicom Natašom Šantić. Ravnateljica škole Snježana Marić kaže kako su u projekt Piramida uključeni svi učenici i svi djelatnici škole.

- Trajni prehrambeni proizvodi prikupljani su tijekom dana do 16.30 sati, a onda je sve predano Udruzi svetog Vinka iz Đakova. Oni će već to rasporediti onima kojima je najpotrebnije - kazala je Marić.

Prikupljeno je i 55 kilograma čepova koji će se donirati Društvu oboljelih od multiple skleroze. Aktivnost kod učenika razvija svijest o važnosti ekološkoga i humanitarnoga djelovanja, a na dobrobit onoga kome se pomaže i onoga koji pomaže te cijele društvene zajednice. Sve plastične boce iz kojih su učenici toga dana pili sokove i vodu donirat će u Marijine obroke.

- Prošle školske godine naša škola, zajedno sa Strukovnom školom Antuna Horvata, priključila se međunarodnom humanitarnom projektu Marijini obroci (Marys meals), koji omogućuje jedan obrok dnevno najsiromašnijoj djeci svijeta na mjestu njihova obrazovanja - istaknula je koordinatorica akcije, prof. Anamarija Gajger. Koordinatorice akcije također su profesorice Spomenka Crnoja, Marija Milanović i Darinka Rechner. M. Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike