Regija
PRVA KAZALIŠNA MANIFESTACIJA ZA DJECU

Slatinska mala scena
Objavljeno 24. listopada, 2014.

SLATINA – U kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta od 20. do 23. listopada održana je manifestacija Slatinska mala scena. To je prva manifestacija kazališnih predstava za djecu u Slatini, održana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, a u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.

U četiri dana gostovale su četiri kazališne kuće: Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka s predstavom Pale sam na svijetu, Gradsko kazalište “Joza Ivakić” iz Vinkovaca s predstavom Postolar i vrag, Umjetnička organizacija Artomobil iz Zagreba s predstavom Djevojčica i stablo i Kazalište Virovitica s predstavom Snježna kraljica.

– Javili smo se na poziv Ministarstva kulture za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i vrlo smo zadovoljni što je naš projekt prihvaćen. Htjeli smo razvijati kazališnu kulturu kod naših najmlađih sugrađana i iznenađujuće je veliko zanimanje za predstave. Za neke smo morali unositi dodatne stolice u dvoranu. Mislim da će nakon ovih predstava djeca tražiti roditelje da ih vode u kazalište - kazala nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Danijela Fabric Fabijanac.

Prema njezinim riječima, posebno je bila zanimljiva interakcija, gdje su glumci sišli s pozornice među djecu i animirali ih, što je vrlo zahtjevno, ali djeca su uvijek najzahtjevnija, ali i najzahvalnija publika. Na predstavama je bilo dječjih ovacija, spontanog pljeska, vrištanja, što je najbolja preporuka za nastavak organizacije takvih manifestacija. P. Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike