TvObzor
NOVA TV

Luka Nižetić i njegov “Pun P'jat”
Objavljeno 24. listopada, 2014.
Kuhanje nije bauk, kuhati može svatko, a Luka će vam pokazati kako, stoji u najavi novog kulinarskog showa kojega ćemo od 26. listopada moći pratiti na programu Nove TV.

Nova TV donosi kulinarsko zabavnu emisiju koja će obojiti naša nedjeljna popodneva. Domaćin će biti pjevač Luka Nižetić, koji se u Celebrity MasterChefu prvi put predstavio u novom svjetlu, kada je umjesto mikrofona primio kuhaču. Svojim je talentom očarao strogi žiri, kolege i gledatelje. U emisiji “Pun P'jat” vodi nas u novu avanturu u kojoj ćemo zasigurno uživati i naučiti spravljati jela za “prste polizat”.

Luka će nam predstaviti svu ljepotu kuhanja kroz tri rubrike. U prvoj, nazvanom “Pun P'jat”, uz zanimljive goste, Lukini prijatelji i kolege iz javnog života, Luka će spravljati glavno jelo. Zatim u rubrici “Prazan fridž” pripravljat će se nešto jednostavnije jelo često napravljeno od “ostataka” hrane. Luka ima naviku da kombinira što god nađe u hladnjaku i da ništa ne baca, a nas će naučiti zanimljivim trikovima. U rubrici “Slatka tajna” pripravljat će se Lukini najdraži deserti, često će se vratiti u djetinjstvo i naučiti nas spravljati fine i jednostavne delicije. Osim toga kroz emisiju će se provlačiti i prilozi u kojima će Luka istraživati zanimljivosti o namirnicama koje su sastavni dio njegovih recepata praćeni izjavama stručnih osoba poput nutricionista, profesionalaca, ali i lokalnih eksperata i osebujnih sugovornika kompetentnih za temu o kojoj se govori.

U većine Lukinih jela primijetit će se utjecaj njegove majke Tamare, čije se kuhanje većinom temelji na tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji. No, ne znači da nećemo Luku vidjeti i u spremanju jela koja svoja ishodišta nalaze u drugim kulturama.

Pripremio : Nikola KUČAR
PRVA EPIZODA

Lukina priča o njegovom afinitetu i ljubavi prema kuhanju krenula je iz malog viškog mjesta Komiža u kojem se nalazi fun/food & wine bistro “Fabrika”. Luka će kroz kulinarski show pokazati kako je za kuhanje dovoljno malo vremena, nešto namirnica, entuzijazma i puno ljubavi. Popularni pjevač ne skriva da je kuhar amater koji se trudi napraviti dobro jelo za svoje bližnje i prijatelje, a zadnje dvije godine i za svoje goste u Komiži. U prvoj emisiji predstavit će tri jela i to tradicionalnu “Komišku pogaču” po recepturi tete Marize, desert naziva 'Pecipala' kojeg mu je često, dok je bio mali, pripremala majka Tamara, te 'Fabrika burger', svoju verziju burgera s polpetama od kozica. U pripremi Burgera pomoći će mu njegov gost, vrsni kuhar i mentor iz MasterChefa Dino Galvagno koji će ujedno Luki otkriti pet stvari odnosno pravila važnih za svakog kuhara bio on amater zaljubljenik kao što je Luka ili profesionalac kao što je on sam. Gledatelji će imati priliku, kroz izjavu nekih domaćih aktera, upoznati se s pričom o Komiži, mjestu koje su Tvornice obrade ribe i srdela podigle i othranile, a bit će zanimljivo u anketi čuti što ljudi misle “Što je pecipala?”.

Najčitanije iz rubrike