Osijek
SJEVERNI KOLEKTOR

Radovi na Promenadi do početka proljeća
Objavljeno 22. listopada, 2014.

Protekloga mjeseca na osječkoj Promenadi, na potezu od spomenika Pablu Picassu do cestovnog mosta prema Baranji, počela je gradnja novog i rekonstrukcija dijela postojećeg sjevernog kolektora grada Osijeka, u sklopu 72 milijuna eura vrijednog "Projekta Osijek".

Mjesto radova prošloga su tjedna obišli i čelnici Vodovoda Osijek, Hrvatskih voda i Grada Osijeka, koji zajednički investiraju u taj veliki projekt. “Na dionici 8, od ukupno devet, koliko ih ima, radovi se odvijaju željenom brzinom. Postavljamo tri-četiri cijevi na dan. Srećom, poslužilo nas je i vrijeme”, rekao je tada direktor Vodovoda Ivan Jukić. Međutim, građani su ponajviše zabrinuti hoće li ih ti radovi, koji prate trasu Promenade, iduće godine u proljeće ili ljeto spriječiti u ispijanju kavica na omiljenim terasama postavljenima baš na toj trasi.

“Predviđeno vrijeme završetka radova na sjevernom kolektoru, koji je i ključni dio ovoga projekta, dvije je godine. No s Gradom i vlasnicima kafića koji imaju terase na ovom dijelu dionice 9, koja se proteže baš od spomenika Pablu Picassu do nekadašnje Bijele lađe, dakle gdje se i nalaze navedene terase, dogovorili smo se da ćemo na tome dijelu radove izvoditi ove zime i u rano proljeće. Dakle, najkasnije do travnja sve bi moralo biti završeno pa neće biti problema za postavljanje terasa ugostiteljskih objekata", uvjerava Jukić.T.Levak

Radovi od spomenika Picassu do nekadašnje Bijele lađe izvodit će se ove zime i u rano proljeće

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike