Osijek
VIJEĆE ZA RAZVOJ SOCIJALNIH USLUGA

Prioritet i osnivanje “vrtića za starije”
Objavljeno 21. listopada, 2014.

Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga na svojoj trećoj sjednici, održanoj prošloga tjedna pod predsjedavanjem zamjenika gradonačelnika Vladimira Hama, usvojilo je operativne ciljeve za 2015. godinu u svrhu rješavanja prioritetnih problema u zajednici te smjernice strateškog plana iz područja socijalnih usluga za razdoblje 2015.-2020.

Na sjednici su predstavljeni rezultati rada fokus grupa iz pet ciljanih skupina - djeca, mladi, obitelj, stariji i nemoćni te palijativna skrb. Prioritetni ciljevi za djecu bolja su briga za djecu s poteškoćama, održavanje nastave u jednoj smjeni u svim osnovnim školama te više organiziranog sadržaja za slobodno vrijeme djece u osnovnim školama, posebice tijekom praznika. Prioritetni su ciljevi za mlade razvijati programe usvajanja praktičnih znanja i vještina, ali i osnivanje klubova za mlade po gradskim četvrtima, kao prostor za sudjelovanje mladih u kreativnim sadržajima od općeg dobra za zajednicu. Ciljevi za starije i nemoćne jesu uspostavljanje usluge dnevnih boravka, tzv. “vrtića za starije”, povećanje dostupnosti usluge pomoći i njege u kući te širenje mreže zdravstveno-socijalnih usluga.

Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga osnovano je u sklopu projekta koji financira EU kroz program OPHRD IPA 2007 Support Structures for CSOs at the Regional level. Nositelj projekta je Udruga za rad s mladima Breza, a partner na projektu je Grad Osijek.(I.M.)

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike