Osijek
STIŽE ZAHLADNJENJE:

Već za vikend jutarnje temperature ispod ništice
Objavljeno 21. listopada, 2014.

Prema prognostičkim najavama, sredinom ovoga tjedna babljem bi ljetu trebao doći konačan kraj. Naime, prognostičke karte pokazuju dolazak promjene koja donosi zahladnjenje i uvjete koji će više nalikovati zimi, nego jeseni. Tako bi drastična promjena trebala nastupiti od četvrtka, kada bi najviša dnevna temperatura trebala iznositi samo osam stupnjeva Celzijevih, a kao uvod u pogoršanje vremena nastupit će kiša koja počinje već sutra. Kišno i hladno vrijeme nastavit će se i u petak, kada će temperatura dodatno pasti na najviših zimskih četiri stupnja, a za vikend će se nastaviti hladno vrijeme, no bar će prestati kiša.

Ono na što trebaju pripaziti svi koji se bave povrtlarstvom i uzgojem cvijeća na balkonima, svakako su prve najavljene temperature ispod ništice. Tako bi u noći između petka i subote temperatura mogla pasti na minus dva, a ispod ništice bit će i u noći između subote i nedjelju. Riječ je o prognozi objavljenoj na stranicama Državnog meteorološkog zavoda, no zanimljivo je da istodobno na nekim drugim svjetskim meteorološkim stranicama prikazuju kako je ovo zahladnjenje samo privremeno te da bi nakon toga trebale ponovno i to sve do konca mjeseca uslijediti temperature do 15 stupnjeva Celzijevih.

Biometeorološka prognoza pokazuje nepovoljne biometeorološke prilike, koje će izazvati poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Nakon poteškoća sa snom meteoropati bi mogli imati slabu koncentraciju i biti razdražljivi, a neke će mučiti glavobolja. Pojačane tegobe stvarat će poteškoće i kroničnim bolesnicima.N.Z.Eberhard

Kiša počinje već u srijedu, a pad temperature započinje u četvrtak

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike