TvObzor
TRAILER ZA FILM “EGZODUS: BOGOVI I KRALJEVI”

Christian Bale kao Mojsije
Objavljeno 17. listopada, 2014.
U filmu “Egzodus: Bogovi i kraljevi” od 18. prosinca u kinima ćemo gledati, osim Christiana Bale i Joela Edgertona, Sigourney Weaver, Aarona Paula te Bena Kingsleyja

Možda posljednji hollywoodski režiser staroga kova koji se s guštom upušta u komplicirane produkcije koje uključuju masovne scene bitaka i široke panorame antičkih gradova snimane iz zraka Ridley Scott, potvrdio nam je u novom traileru za film “Egzodus: Bogovi i kraljevi”, da ćemo ovoga Božića uživati u još jednom remek-djelu sedme umjetnosti. No, nitko manje niti ne očekuje od ovog nagrađivanog 77-godišnjaka koji je jednu od najpoznatijih starozavjetnih priča, usprkos iznimno složenoj i raskošnoj produkciji, uspio snimiti u samo 74 dana (tijekom kojih je, doduše, cijelo vrijeme radilo šest 3D kamera!).

 

Pitanje koje se pojavilo u medijima tiče se više karizmatičnog Christiana Balea, koji tumači naslovnu ulogu Mojsija. Kompleksnije nego ikada portretiran čovjek koji se drznuo suprotstaviti cijelom jednom carstvu koliko god da je originalno predstavljen publici sa svim svojim unutarnjim borbama i ljudskim manama, ne može izbjeći usporedbe s legendarnim Charltonom Hestonom. No i najveći sumnjičavci nakon odgledanog službenog trailera koji je upravo pušten u javnost, slažu se da je mladi oskarovac, na kojem počiva cijeli film, više nego sjajno odigrao svoju ulogu udahnuvši potpuno novi život židovskom osloboditelju koji je svoj narod izveo iz egipatskog ropstva. U filmu “Egzodus: Bogovi i kraljevi” od 18. prosinca u kinima ćemo gledati i Joela Edgertona, Sigourney Weaver, Aarona Paula te Bena Kingsleyja.

Pripremio : NIkola KUČAR
Najčitanije iz rubrike