Sport
ENGLEZI ZADOVOLJNI NAKON UZVRATA

Gračan: Žao mi je što se nismo uspjeli kvalificirati, ali Engleska je bila bolja
Objavljeno 14. listopada, 2014.

Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate, razumljivo, bio je vrlo zadovoljan izvedbom i pobjedom svoje momčadi, koja je tako osigurala plasman na Euro 2015. u Češkoj.

- Vrlo sam zadovoljan načinom kako smo igrali, samo smo 15 minuta prije kraja prvog poluvremena bili pasivni, kao da smo mislili da nam je jedan pogodak dovoljan. Razgovarali smo na poluvremenu o tome da uspostavimo pritisak i krenemo po drugi gol, koji bi “ubio” utakmicu. Ponosan sam na igrače, mislim da su tri vezna odigrala odlično, bili smo bolji u sredini i pokazalo se, kao što sam i najavljivao, da možemo igrati drukčije.

Southgate je također bio lišen usluga nekoliko igrača, koji su već priključenici A selekciji. Upitan hoće li na njih računati za Euro u Češkoj, odgovorio je:

- Prvo ću uživati u ovoj večeri, a o igračima za Europsko prvenstvo mislit ću poslije. Imamo kvalitetne igrače, vrlo talentirane i samo im treba dati prilike. Teško je nekoga posebno izdvojiti večeras. Mislim da je Hughes bio fantastičan, vjerojatno je među najmlađima, ali odigrao je kao da ima veliko iskustvo, bio je izvanredan.

Nakon engleskog izbornika pred novinare je stigao i hrvatski, Nenad Gračan, koji je čestitao suparniku na prolasku, ali i svojim igračima na prikazanom.

- Žao mi je što se nismo uspjeli kvalificirati, ali kad sve analiziramo, Engleska je bila bolja momčad. Međutim, ostaje dojam da smo neke situacije mogli bolje iskoristiti, kao, primjerice, pri rezultatu 1:1. Pokazali smo da možemo parirati kvalitetnoj velikoj reprezentaciji i zato čestitam svojim igračima, a čestitam i vinkovačkoj publici, koja nas je u velikom broju došla bodriti.

Gračan je objasnio da je ranu izmjenu Rebića morao napraviti prisilno jer on više nije mogao nastaviti. A osvrnuo se i na sustav U21 kvalifikacija, koji pobjednicima skupina ne garantira i odlazak na Euro.

Teške su kvalifikacije, definitivno, i nisu najpravednije, jer od 53 reprezentacije koje su krenule samo njih osam igra na Euru. Istina je da nam je nedostajalo dosta igrača, dobro bi nam došao igrač u sredini, gdje su Englezi bili vrlo neugodni, agresivni i dobro pritiskali. No prioritet je ove selekcije, a i mlađih, da stvara igrače za A reprezentaciju. (G. R.)

Možda ste propustili...

VALJDA GORICA OPET NEĆE BACITI OSIJEK UNATRAG

Znam koji su problemi, nije trenutak da govorim o njima

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

ŠPANJOLCI U PROBLEMIMA

Događa se nešto neviđeno

Najčitanije iz rubrike