Sport
ŠPANJOLCI U PROBLEMIMA

Događa se nešto neviđeno
Objavljeno 29. travnja, 2024.
FIFA je posljednjih godina kažnjavala nogometne saveze poput Perua, Čada, Gvatemale, Kenije, Trinidada i Tobaga te Zimbabvea, a sad bi mogla kazniti jedan ugledni europski - španjolski. FIFA, ali i UEFA, nije zadovoljna onim što se događa u španjolskom nogometu, politika se pokušava umiješati u nogomet, a posljedice na eurosceni mogli bi trpjeti klubovi, ali i reprezentacija.



- Obje organizacije smatraju da je predsjednik Vrhovnog vijeća za sport Španjolske Rodriguez Uribes prekršio sve dogovoreno i da stoga mora dati uvjerljivo objašnjenje za svoje postupke ili će Španjolska početi trpjeti posljedice za postupke Vrhovnog vijeća. Te posljedice odnose se na Euro 2024., Svjetsko prvenstvo 2026. i sva europska natjecanja španjolskih klubova. Ovo nije prijetnja bez pokrića, to je sada stvarnost. Događa se nešto što do sada nije viđeno - piše Marca nakon što je španjolska vlada prošlog tjedna uvela nadzor nad RFEF-om (Savezom) zbog moguće korupcije, jer je vodstvo saveza napravilo "brojne pogreške u upravljanju". Osim korupcijskih afera, tu je suspenzija Luisa Rubialesa, bivšeg predsjednika Saveza, i to sa svih nogometnih dužnosti na tri godine, zbog seksističkog skandala u finalu Svjetskog prvenstva za žene, a i Barcelona prijeti tužbom Savezu jer smatra da je nepravedno izgubila od Reala u El Clasicu.



UEFA ne dopušta da se politika, odnosno država, miješa u nogomet, ostvari li prijetnju i odluči li se za kaznu, to znači da španjolski klubovi ne bi mogli nastupati u Ligi prvaka, Europa ligi i Konferencijskoj ligi, a španjolska reprezentacija na Europskom prvenstvu 2024. i Ligi nacija. Podsjetimo, Španjolska je jedan od suparnika Hrvatske ovoga ljeta na Euru. I. Li.
Možda ste propustili...

NJEMAČKI KLUB U UZVRATNOM SUSRETU POBIJEDIO PSG

Borussia prvi finalist Lige prvaka

OSVRT NA 34. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Dinamu naslov, za “četvorku” - borba

MALI NOGOMET - TRI KORNERA PENAL

Prijave na turnir traju do 1. lipnja

Najčitanije iz rubrike