Osijek
JUBILARNA KOLONIJA LIKOVNE UDRUGE ČEPIN

Slikalo 50-ak umjetnika
Objavljeno 13. listopada, 2014.

Jubilarna, deseta kolonija Likovne udruge Čepin okupila je pedesetak umjetnika, slikara i kipara, što domaćih što gostiju iz Ernestinova, Antunovca, osječkog LIKAR-a, Slavonskog Broda, Slatine, Valpova... Koloniju je u novim i vlastitim radom obnovljenim prostorima Lovačkog doma otvorio općinski donačelnik Ivan Žeravica, kojemu su Laura Jakovljević i Valentina Hefer, pomladak čepinskih likovnjaka, uručile dar - vlastite slikovnice priče s kojima su osvojile prvu nagradu na nedavnom državnom natjecanju Kalibra u Karlovcu.

Siniša Špiranović, predsjednik LUČ-a, Branko Jalovičar, dopredsjednik i Daniel Jakovljević, predsjednik Kulturnog savjeta LUČ-a, vrlo su ponosni na broj umjetnika koji se odazvao pa je tako, kao i svih prethodnih godina, druženje umjetničkih duša i boema, akademaca, amatera... potrajalo uz druženje, slikanje i nezaobilaznu odličnu gastronomsku pratnju. Špiranović kaže kako su vrlo zahvalni svojoj Općini Čepin na potpori i brizi, ali i susjednim općinama Ernestinovo i Antunovac.

Načelnik Čepina Dražen Tonkovac kazao je kako će i nadalje poticati rad LUČ-a pa planiraju urediti još jedan kat na postojećem objektu gdje bi LUČ i druge udruge imale svaka svoj prostor, a dvorana bi tako ostala za manifestacije, događanja...D.Pejić

Možda ste propustili...

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA, 1973./74.

Obilježavanje 50. godišnjice mature

Najčitanije iz rubrike