Regija
U PARK-ŠUMI JANKOVAC

Najbolji gulaš skuhao
LD Fazan Čačinci
Objavljeno 12. listopada, 2014.
Na 3. natjecanje u kuhanju lovačkog kotlić-gulaša prijavilo se 20 kuhara

ČAČINCI - U organizaciji Planinarskog doma Jankovac i Turističke zajednice općine Čačinci, u park-šumi Jankovac održano je 3. natjecanje u kuhanju lovačkog kotlić-gulaša. Na natjecanje se prijavilo 20 kuhara iz Čačinaca, Orahovice, Požege, Osijeka, Slatinskog Drenovca, Našica, Duge Međe i Crkvara.

- Ovo je najveći odaziv do sada. Pozivam sve koji vole kuhati gulaš da nam se sljedećih godina pridruže u ljepotama prirode i gastronomije koje samo Jankovac može pružiti – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Žiri u sastavu Dalibor Kovač iz PD-a Jankovac, Damir Štimac iz Osijeka te Valentina Kralj iz TZ-a Čačinci kušao je sve uzorke i odlučio da je pobjednik Lovačko društvo Fazan Čačinci s glavnim kuharom Brankom Hegedom, koji su osvojili 83 boda. Drugo mjesto sa 75 bodova osvojila je Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, s glavnim kuharom Draženom Nekićem, a treće, sa 73 boda, pripalo je Udruzi gurmana Donja Pištana i glavnom kuharu Ivici Ilešu. Nagrade najuspješnijima i zahvalnice svim sudionicima uručio je predsjednik žirija i glavni kuhar PD-a Jankovac Dalibor Kovač.

- Ekipe su bile iznimno jake i kvalitetne. Čestitam najboljima, a svim sudionicima zahvaljujem na dolasku i pozivam ih da dođu i iduće godine – zaključio je Kovač.

Osim što su natjecatelji došli iz cijele Slavonije, posjetitelja Jankovca bilo je uistinu sa svih strana - registracijske tablice vozila upućivale su na Osijek, Požegu, Slavonski Brod, Daruvar, Viroviticu, Slatinu, Đakovo, Vinkovce pa čak i Zagreb, što dovoljno govori koliko Jankovac mami, posebno kada ponešto i zamiriši. Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike