Osijek
U ERNESTINOVAČKOJ I LASLOVAČKOJ ŠKOLI

Učenici će dobiti na dar unikatne bilježnice
Objavljeno 2. rujna, 2014.

Više od 250 učenika škola u Ernestinovu i Laslovu dočekat će prvog dana nastave na školskim klupama unikatne bilježnice za sve predmete. To je, kaže Matija Greif, načelnik Općine Ernestinovo, koji je i inicijator darivanja učenika, doprinos smanjenju troškova opremanja školaraca roditeljima, posebice onima koji imaju više djece.

- Skroman doprinos, ali želimo pridonijeti tomu da se naša djeca koja vrijedno uče cijele godine ugodno osjećaju u školi. Stoga smo osmislili unikatne bilježnice, koje će na omotnicama imati motive s naše umjetničke Male kolonije, a koje se upravo izrađuju. Svaki će učenik dobiti cijeli komplet, za svaki predmet. Koliko sam razgovarao s ravnateljima naših škola, ova je inicijativa naišla na njihovo odobravanje - kaže Greif.

Silvija Bocka, nova ravnateljica OŠ Laslovo, smatra da je darivanje učenika za svaku pohvalu. “Sviđa mi se ideja unikatnih bilježnica, posebice jer su motivi likovni radovi naše djece. Nisam čula da takvo što ima negdje dalje”, kaže Bocka.

Ravnatelj OŠ Ernestinovo Damir Škrlec ističe kako u Općini uvijek imaju razumijevanja za potrebe djece i djelatnika škola, kao što je bilo i s opremanjem škole za projekt “e-Dnevnik”. “Lijepa gesta, a uz to originalna. Lijepo je i što se na taj način promiče Mala kolonija”, kaže prof. Škrlec, koji je i voditelj međunarodne dječje manifestacije Mala kolonija Ernestinovo.

Ernestinovčanka Ana misli da je darovanje originalnih bilježnica odlično jer će zainteresirati i ostalu djecu za umjetnost naive koju njeguju u Ernestinovu, a Laslovčanin Ladislav Deže hvali lijepu gestu Općine kojom će se pomoći mnogima u danas teškoj ekonomskoj situaciji. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike