Kultura
6. HRVATSKI SLAVISTIČKI KONGRES

Professoru emeritusu dr. Stanislavu Marijanoviću medalja Antuna Barca
Objavljeno 3. rujna, 2014.

ZAGREB - Šesti hrvatski slavistički kongres bit će održan u Vukovaru i Vinkovcima od 10. do 13. rujna 2014. godine, rečeno je jučer na konferenciji za medije organizatora u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Za vrijeme Kongresa, kao što je i uobičajeno, bit će dodijeljene tri nagrade: medalja Stjepana Ivšića hrvatskomu jezikoslovcu, medalja Antuna Barca hrvatskomu književnomu znanstveniku te medalja Vatroslava Jagića inozemnomu slavistu-kroatistu za promicanje hrvatskoga jezika, književnosti i kulture.

Laureati su ovogodišnjega kongresa akademik Stjepan Babić (medalja Stjepana Ivšića), professor emeritus dr. sc. Stanislav Marijanović (medalja Antuna Barca) i dr. sc. Svjetlana Olegovna Vjalova (medalja Vatroslava Jagića).

Uz dodjelu nagrada laureatima, na otvorenju će Kongresa plenarna predavanja održati akademik Pavao Pavličić, red. prof. dr. sc. Marko Samardžija i izv. prof. dr. sc. Margaret Dimitrova. Radni dio Kongresa imat će 270 sudionika raspoređenih u pet paralelnih sekcija, a središnja je tema ovogodišnjega kongresa Antun Gustav Matoš i Hrvatska mlada lirika. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠE DOMOLJUBNE STIHOVE

Najbolji Ante Ćurić iz Bjelovara

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

Najčitanije iz rubrike