Osijek
OD PONEDJELJKA NOVA VRTIĆKA GODINA

U vrtiće i jaslice stiže čak 2700 djece
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

Vezani članci

GRADONAČELNIK PROVJERIO KAKO TEČE DISTRIBUCIJA UDŽBENIKA

Udžbenici prelaze u vlasništvo škola, a one će za njih zadužiti roditelje

U ponedjeljak će stotine predškolaca, nakon ljeta provedenog u društvu roditelja, baka i djedova, ponovno ili pak prvi put, “zaposjesti” osječke vrtiće i jaslice. Počinje, naime, još jedna vrtićka godina.

Oko 2700 mališana raspoređenih u 26 vrtića i jaslica skupina predstavlja nakon drugo vremena rekordnu brojku zbog je ravnateljstvo Centra za predškolski odgoj Osijek moralo formirati četiri nove vrtićke skupine i zaposliti deset odgojitelja. Naglo povećanje broja vrtićaraca iz Centra objašnjavaju polaskom u vrtić djece iz generacije povećanja nataliteta u godinama uoči jeka ekonomske krize.

“Povećanje broja djece koja trebaju od jesni biti u našim vrtićima i jaslicama govori u prilog tomu da je, čini se, na red za korištenje usluga Centra došla jedna generacija u kojoj je zabilježen rast nataliteta. No, valja istaknuti kako porast boja djece nije ravnomjeran na području cijelog grada, već se odnosi u većoj mjeri samo na pojedina naselja u kojima je poznato da su se kroz proteklih nekoliko godine doselile mahom mlade obitelji. Najbolji primjer za to je navala na Dječji vrtić u Josipovcu, za koji je na predupisima bila najviše prijava. Njemu uz bok je i DV Bubamara u Pejačevićevoj ulici, vjerojatno zato što ga odabiru mladi roditelji koji rade u središtu grade”, rekao je Josip Butković, tajnik Centra.

Nova vrtićka godina nosi i novosti za roditelje mališana koji sada imaju pravo na nove povlastice. Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Osijeka, osnivač Centra za predškolski odgoj Osijek, usvojilo je odluku da od 1. lipnja 2014. godine djeca obaju nezaposlenih roditelja imaju pravo na upis u vrtićke i jasličke programe, kao i na sudjelovanje u programima, besplatno. Također, nova je povlastica i da djeca iz obitelji korisnica socijalnih naknada više ne moraju plaćati ni dosadašnju cijenu vrtića od 50 kuna. Prema odluci Gradskog vijeća, usvojen je i prijedlog da obitelji s troje ili više djece, bez obzira na to koliko ih pohađa vrtićke ili jasličke programe, ostvaruju pravo popusta na punu cijenu u iznosu od 30 posto. I. Solar

Nova vrtićka godina nosi i novosti za roditelje mališana koji sada imaju pravo na nove povlastice

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike