Osijek
U OSJEČKE KNJIŽARE STIGLE NOVE ŠKOLSKE KNJIGE

Knjižari nude popuste na pribor i lanjske udžbenike
Objavljeno 26. kolovoza, 2014.

Vezani članci

ŠTO SVE TREBA KUPITI ZA ŠKOLU

Minimalno 2500 kuna za opremanje srednjoškolca

Poznato je da se svake četiri godine mijenjaju udžbenici i da će učenici osnovnih i srednjih škola u predstojećoj školskoj godini imati nove udžbenike, radne bilježnice i ostala nastavna sredstva. Uobičajeno je da udžbenici stignu u knjižare u drugoj polovini kolovoza, kako je i ove godine, potvrdili su nam knjižari.

- Školske su knjige stigle, i to 80 posto naslova za osnovne škole te 50 posto udžbenika za srednje škole. Očekujemo da će ovih dana biti kompletirana osnovna škola te da će do početka i u prvom tjednu rujna stići sve školske knjige za srednju školu - kaže Ivica Vuletić, vlasnik knjižare Nova.

Za kupce su, kaže, pripremili brojne popuste, kako bi nagradili njihovu vrijednost. Na predbilježbe za udžbenike dobije se deset posto popusta na školski pribor, a osim toga deset posto su jeftinije pernice, ruksaci i torbe.Osim toga u ovoj knjižari mogu se kupiti stari udžbenici 50 posto jeftiniji. Primjerice, “Voyages, voyages”, udžbenik iz francuskog jezika za ugostiteljsko-turističke škole, snižen je sa 104 na 52 kune, “Horizons”, udžbenik iz engleskog jezika umjesto 97 sada stoji 48,50 kuna. Cijena udžbenika za tehničke škole “Znanost u čvrstoći” smanjena je sa 65 na 32,50 kuna, a cijena udžbenika “Politika i gospodarstvo” za 4. razred gimnazije sada iznosi 46,60 kuna (stara cijena 93 kune).

- Riječ je o udžbenicima od prošle godine po kojima će raditi mnogi profesori, a po sniženoj cijeni prodavat ćemo ih do isteka zaliha - objašnjava Vuletić.

Popuste na školski pribor nude i u drugim knjižarama. Tako svi koji su se predbilježili za kupnju udžbenika u Školskoj knjizi sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj svaki tjedan mogu osvojili laptop i 200 tjednih nagrada. Također, nude popust na torbe i školski pribor deset posto, ako ukupni iznos prijeđe 200 kuna. Osim toga, još od lipnja dio ponude školskih torbi i ruksaka prodaju po akcijskoj cijeni. V. Latinović

STARE KNJIGE U NOVOM RUHU

Iako se u novu školsku godinu kreće s novim udžbenicima, neće baš sve školske knjige biti sasvim nove. “Profesori su nam rekli da se nekim knjigama mijenjaju samo korice te da imaju neznatne izmjene u sadržaju. Stoga su moja djeca, dvoje srednjoškolaca, takve stare/nove naslove nabavljali preko facebooka, na sajmu rabljenih udžbenika u Tvrđi, u antikvarijatu Ezop ili razmjenom s godinu dana starijim školskim kolegama”, objašnjava majka Željka.

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

NA ŠTANDU U GOSPODARSKOM CENTRU

Otkrivali policijske tajne

Najčitanije iz rubrike