Osijek
JUBILARNO IZDANJE OBITELJSKE MANIFESTACIJE

Zemlja bez granica: Najveći obiteljski festival u Hrvatskoj
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.
Otvorenje je u ponedjeljak (25. kolovoza) u 18 sati kod zdenca na promenadi

Zemlja diše slogan je pod kojim će se od 25. do 30. kolovoza na više lokacija u gradu održati još jedna obiteljska manifestacija Zemlja bez granica, u organizaciji udruge Breza.

- Očekuje nas jubilarna, 10., neobična, prirodna Zemlja bez granica koja će još jednom okupiti osječku djecu i mlade, bake, djedove i roditelje. Ponosni smo što smo program većinom smjestili u Drvenpark, koji je dobar šumski ambijent za ovu priču. Ovo je potvrda da je Zemlja bez granica vjerojatno najveći obiteljski festival u Hrvatskoj, na što smo jako ponosni jer povezuje građane svih generacija - istaknula je Suzana Vargović, presjednica Udruge za rad s mladima Breza.

Radionice počinju idući tjedan u Ekonomskoj školi, nešto će biti u Matematičkoj gimnaziji i Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji, Muzeju Slavonije, Galeriji Waldinger, Dokkici... Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima, a kako u njima još ima mjesta, iz Breze pozivaju sve da se prijave.

- Raspored radionica nalazi se na www.zemljabezgranica.com ili se možete raspitati na telefon 272-583 do 16 sati - rekla je Vargović.

Nakon svih radionica i drugih zanimljivih događanja, manifestacija će biti zatvorena svečanosti u subotu (30. kolovoza) od 18.30 sati, kada će svi, na otvorenju Bezgranične zemlje, moći doživjeti i osjetiti neobičan i čudesan dječji san.

Dogradonačelnik Vladimir Ham izrazio je zadovoljstvo organizacijom još jedne Zemlje bez granica koju Grad snažno podupire.

- Zemlja bez granica pretvorila se u pravi brend grada Osijeka. Jako nam je drago što je i Zemlja bez granica značajan doprinos našoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture. Ne podupiremo festival samo financijski nego su se uključile i gradske tvrtke koje pomažu i rade na terenu - rekao je Ham.

Očekuje se sudjelovanje više od 1000 djece i mladih, aktivan rad više od 100 volontera, a u sklopu Zemlje bez granica održat će se 25 radionica. Bit će tu pjesme, plesa, koncerata, igraonica, performansa, izložbi, predstava, priča, kuhanja..., a sve počinje otvaranjem festivala u ponedjeljak (25. kolovoza) u 18 sati kod zdenca na promenadi.

Ivan SEKOL
PROGRAM U PONEDJELJAK

DRVENGRAD

Igraonice, 17 - 19 sati

EKONOMSKA I UPRAVNA ŠKOLA

Šareno svjetlo za Zemlju, 16.30 - 18 sati

Drvo disanja 18.30 - 20 sati

Vulkanski glas za Zemljin spas, 16.30 - 18 sati

Zvukovi zemlje, 16.30 - 18 sati

Oblak pun želja 16.30 - 18 sati

KOD ZDENCA, PROMENADA

Mogući svijet - otvorene radionice za mlade, 18 - 20.30 sati

Piratice dolaze - plensi performans PK Broadway

Mr. Balloon - koncert cirkus - elektro jazz glazbe, 20.30 sati

Možda ste propustili...

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

GALA SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 10. KREATIVNA RIZNICA

Svi smo mi revolucionari!

Najčitanije iz rubrike