Regija
RADOVI NA OBNOVI U KAPELA DVORU

Kurija Janković bit će centar cikloturizma
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.
Partneri na projektu su Grad Szentlörinc i Razvojna agencija Vidra

KAPELA DVOR - U sklopu prekograničnog projekta “Expirience and enjoy the Drava valley by bicycle”, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, u tijeku su završni radovi na obnovi kurije Janković u Kapela Dvoru. Projekt akronima „Drava4Enjoy“ najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje nepovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Vrijednost projekta iznosi 2.115.972,33 eura, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 eura. Partneri na projektu su Grad Szentlörinc i Razvojna agencija Vidra.

Radovi na kuriji odvijaju se prema planu. Grubi građevinski radovi privedeni su kraju te sada slijede završni radovi na izradi fasade. Također, u tijeku su obrtnički radovi na obradi vanjskih otvora građevine, kao i instalaterski radovi. Kurija se obnavlja u svrhu Turističko-edukacijskog centra, a u sklopu dvorca bit će turistička infotočka, Wi-Fi, suvenirnica i edukacijske dvorane. Turističko-edukacijski centar u Kapela Dvoru bit će središnja točka biciklističkih staza koje će se kroz projekt označiti, a obuhvaćaju područje Pitomača - Terezino Polje, Kapela Dvor - Virovitica i Lukač - Budakovac.

- Kurija u Kapeli Dvoru bit će centar cikloturizma za ovaj dio Hrvatske, a već sljedeći mjesec bit će potpuno obnovljena i otvorena za javnost. U ovoj fazi projekta već imamo upite brojnih biciklista za smještajne kapacitete koje će nuditi. Smatram da je cikloturizam odličan način da kroz biciklističke rute turisti upoznaju sve prirodne ljepote koje Virovitičko-podravska županija nudi – istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Glavne aktivnosti u projektu rekonstrukcija su kurije obitelji Janković, rekonstrukcija i označavanje biciklističke rute Pitomača - Terezino Polje, Kapela Dvor - Virovitica, Lukač - Budakovac, u ukupnoj duljini od 69,84 kilometara, organizacija edukacije i trening-programa za turističke vodiče bicikliste, studijski posjet mađarskim biciklističkim stazama za hrvatske medije, organizacija biciklističkog maratona Kapela Dvor – Szentlörinc te izrada trojezičnih (HR-ENG-HU) turističkih karata i vodiča, dostupnima za GPS uređaje i smart mobitele.

Slobodan KADIĆ

Vrijednost projekta iznosi 2.115.972,33 eura, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 eura

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike