Regija
VRIJEDNA DONACIJA MINISTARSTVA GOSPODARSTVA

Stigli kontejneri za ambulantu u Gunji
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

GUNJA - U Gunji su jučer Ivo Milatić pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe i Marijan Varga, savjetnik ministra gospodarstva - Ravnateljstvo za robne zalihe, uručili ključeve tri kontejnera koja su uređena i prilagođena za rad ordinacije opće medicine Luci Lešić, ravnateljici Doma zdravlja Županja, u nazočnosti glavne medicinske sestre Janje Stojanović i načelnika Općine Hrvoja Lucića.

Prilikom preuzimanja ključeva, ravnateljica Luca Lešić je izjavila: “Drago mi je što je obnova u tijeku i da se stvaraju uvjeti da se ponovno naše djelatnosti zdravstvene zaštite vrate u Gunju. Prije početka školske godine imat ćemo cjelodnevni rad doktora medicine koji rade u Gunji. Opremu smo naručili, a zatim slijedi očevid za uporabu.“

- Svih 105 kontejnera za stanovanje je spremno. Oni koji su u Gunji, a to je 70 komada i oni koji su u tvornicama, a čeka se teren u Drenovcima. Ono što je Ministarstvo obećalo sve je provedeno. Dodatno smo u dogovoru s lokalnom samoupravom došli na ideju da zamolimo Ministarstvo financija da se carinski kontejneri adaptiraju o trošku ministarstva i evo vidite ih za ambulantu, a bit će još dvije grupe u kojima ćemo napraviti perilice za suđe i rublje. Danas smo s načelnikom dogovorili da će trebati dodatno još neki kontejneri za igraonice i druge sadržaje. Predložili smo da određeni broj velikih šatora za neku vrstu dnevnog boravka postavimo stanovništvu bliže kućama i da to ovih dana bude u funkciji - riječi su Ive Milatića.

Načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić izjavio je: “Bez obzira na ovakav dan ni kiša neće otežati obnovu, jer se danonoćno radi i obnavlja. Što se tiče kontejnera oni će biti opremljeni prije početka školske godine. Kada se stave u uporabu, za Gunjance će biti bolje, jer neće morati ići u Županju i Đuriće. Zahvaljujem Ministarstvu gospodarstva i robnih zaliha i Ministarstvu socijalne politike i mladih koji će opremiti u sljedećem tjednu i sve namjestiti i useliti. Odredili smo tko će stanovati u kontejnerima, javlja se sve više ljudi, jer obnova neće ići tako brzo kao što se zamišljalo. Trenutačno u Gunji ima 150 kuća koje imaju kat i mnogi su se vratili, a bit će i u kontejnerima 100 obitelji pa cijenim da ima oko 300 obitelji koje su se vratile”, naglasio je Lucić.S.Bogutovac

OPROST RAČUNA ZA STRUJU?

“Raspolažemo sa 400 aparata za isušivanje i oni rade, a problem je plaćanje struje. Nadamo se da će Vlada odobriti da Gunjanci neće morati platiti struju za srpanj, kolovoz i rujan”, rekao je načelnik Lucić.

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike