Regija
VUKOVARSKI SUPRUŽNICI PROSLAVILI VELIKU OBLJETNICU

Mara i Mijo već 50 godina u braku
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.

VUKOVAR – Mara i Mijo Zetović, supružnici iz Vukovara, u braku su punih 50 godina, a njihov zlatni pir uveličalo je ovih dana oko 70 gostiju, s kojima su proslavili desetljeća zajedničkog života.

– To je 50 godina sretnog braka – reći će Mijo i dodati kako je glavni „sastojak“ zajedničkog života u sreći – ljubav!

U njihovu braku rodilo se četvero djece, tri sina i kći, a danas im umirovljeničke dane usrećuje i šestero unučadi i jedno praunuče. Mijo Zetović kaže kako je 50 godina brzo proletjelo.

– Godine su nam brzo prošle. Uvijek nam je bilo lijepo, mojoj supruzi i meni, premda je kroz život bilo i teških trenutaka. Eto, četiri smo se puta nas dvoje kućili. Iz Vukovara smo bili otišli u Njemačku i proveli tamo više od osam godina, vratili se i ponovno skućili, a onda je došao rat 1991. i sve što smo stekli, izgubili smo, doslovno sve. I opet smo morali ispočetka – prepričava 68-godišnji Mijo tek djeliće bračnog života. Istaknut će, međutim, kako sa svojom suprugom Marom i danas, nakon pet desetljeća, živi u ljubavi, slozi i miru.

– Kako je bilo od prvog dana, tako je i danas. Ljubav je tu na pravom mjestu. Ako nema ljubavi, nema života i sreće u bračnoj zajednici. I, naravno, jedno mora drugo poštovati. Bude i svađa, ali to je sve prolazno kad ima ljubavi među supružnicima – govori Mijo dok naglašava kako se danas, kada su oboje u godinama koje su sa sobom donijele i slabije zdravlje, on i supruga mu Mara brinu jedno o drugome i međusobno pomažu u svakodnevnim stvarima.

– Dane nam sada, srećom, ispunjava i naša unučad. Pričuvamo ih, odvezemo u školu, na trening, kojiput pomognem sinu koji drži konje, sve skupa i danas je lijepo – govori glava obitelji Zetović. U zabavi u restoranu u naselju Lužac, gdje supružnici Zetović i žive, Mijo kaže da su uživali. – Bila je to izvrsna zabava za naših 50 godina braka, s obitelji i prijateljima. Ostalo se čak do dva sata nakon ponoći, u veselju i druženju, pjevalo se i plesalo – zaključuje Mijo uz opasku, još jednom, kako je ih „ljubav održala zajedno sve te godine“.S.Butigan

Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka

"ZAŽELI 4 - ZA LJEPŠI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC"

25 žena pomoć su za 150 osoba

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike