Regija

110 godina DVD-a Nova Bukovica - Brezik
Objavljeno 18. kolovoza, 2014.

NOVA BUKOVICA – Sve vrijeme svoga postojanja Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Bukovica – Brezik odolijevalo je nepogodama, ratovima, neimaštini, stradanjima i odlasku članova trbuhom za kruhom, ali uvijek su se našli iskreni i radišni pravi domoljubi, koji nisu dopustili da se ugasi dugogodišnja tradicija dobrovoljnog vatrogastva u Novoj Bukovici i Breziku. Oni su prenosili svoj entuzijazam i htijenje na mlade članove, a sa svojim sumještanima podijelili mnogo teških i tužnih, ali i mnogo lijepih i sretnih trenutaka, rekao je predsjednik društva Zdravko Juršik na svečanoj sjednici prilikom obilježavanja 110 godina njegova postojanja i rada.

Juršik je naglasio da društvo živi i radi te ponosno obilježava veliku obljetnicu zahvaljujući svima koji su vodili društvo i davali sebe u taj rad, „kojih se uvijek rado prisjećamo i koje ne smijemo zaboraviti“, a prije svega aktivnim članovima, Općini Nova Bukovica, simpatizerima i prijateljima. O povijesti DVD-a govorila je zamjenica predsjednika Maja Kiš, a potom su uručene zahvalnice zaslužnima te priznanja, spomenice i činovi vatrogascima.

Nakon svečane sjednice održan je i Prvi dječji memorijalni vatrogasni turnir Martine Strapac, na kojemu su sudjelovale četiri ekipe. Natjecanja su održana u četiri igre: vijci i matice, spajanje cijevi, pretakanje čaša i košarka. Prvo mjesto osvojio je DVD Četekovac, drugo mjesto pripalo je DVD-u Orahovica, treće mjesto zauzela je muška ekipa DVD-a Nova Bukovica - Brezik, a četvrto mjesto ženska ekipa DVD-a Nova Bukovica – Brezik. Pehare su uručili članovi obitelji Strapac.

Obilježavanje 110. obljetnice DVD-a Nova Bukovica – Brezik nastavljeno je susretom dobrovoljnih vatrogasnih društava, pozdravnim govorima i druženjem. Slavlje vatrogasaca održano je u sklopu manifestacije Bukovački dani Velike Gospe.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike