Osijek
PETI MJESEC UZASTOPNO PAD NEZAPOSLENOSTI

Više se građana zaposlilo nego došlo u evidenciju nezaposlenih
Objavljeno 18. kolovoza, 2014.

Peti je mjesec uzastopno kako se u evidenciji osječkog Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje bilježi pad nezaposlenosti. Krajem srpnja tako je evidentirano 34.994 nezaposlenih, što je jedan posto manje nego prethodnog mjeseca, ali i 830 osoba više nego što ih je bilo u isto vrijeme prošle godine.

Nezaposlenost se u sedam mjeseci ove godine u Osječko-baranjskoj županiji prosječno mjesečno smanjivala za 470 osoba. Na tu je brojku utjecalo povećanje nezaposlenosti u siječnju i veljači za 1119 osoba, odnosno mjesečno smanjivanje od ožujka do srpnja za 1110 osoba. Mjesečni bilten osječkog Zavoda bilježi da je u srpnju više osoba (2788) našlo posao nego što ih se prijavilo u evidenciju Zavoda (2400). Stopa zapošljavanja s evidencije Zavoda tijekom prvih sedam mjeseci ove godine iznosila je 22 posto, što znači da su se na 100 novoprijavljenih i nezaposlenih osoba zaposlile 22 osobe. Uobičajilo se da se najbrže zapošljavaju osobe sa završenim fakultetom i trogodišnjom srednjom školom.

Prema podatcima Zavoda za mirovinsko osiguranje, najveća slavonska županija krajem lipnja imala je 116.445 ekonomski aktivnih stanovnika. (D.Ku.)

9346

nezaposlenih je osoba u Osijeku

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike