Osijek
POTEŠKOĆE ZBOG POPLAVLJENE PRUGE

Autobus putnike prema Osijeku ostavljao na benzinskim postajama?!
Objavljeno 12. kolovoza, 2014.

Prošloga je tjedna bujična poplava kao posljedica iznimnih količina kiše na području Virovitičko-podravske županije na dva pružna propusta između željezničkih kolodvora Slatine i Čačinaca oštetila prugu u duljini oko 200 m. Zbog toga je sve do nedjelje bilo onemogućeno normalno prometovanje vlakovima pa tako i Podravke. Tako se iz smjera Zagreba do Koprivnice putovalo vlakom, a potom se presjedalo u autobus koji je vozio dalje do krajnjeg odredišta.

No za putnike, ali i naše čitatelje, to nije bio jedini problem...

Naime, angažirana prijevoznička tvrtka nije uopće putnike dovozila do željezničkih postaja nego ih je ostavljala na benzinskim crpkama u neposrednoj blizini postaja.

Zbog toga putnica T.L. (podaci poznati redakciji), a koja je prijevoz čekala u Đurđenovcu na postaji, nije imala priliku ući u autobus. Na njezinu intervenciju iz prometnog ureda vratili su autobus koji je već bio u drugom mjestu!

Kritika nije izostala niti zbog ponašanja vozača pa i na urednost autobusa. Ali naša čitateljica prenosi i logičan upit i ostalih (su)putnika upućenih HŽ-u - Zašto je na ovoj dionici angažiran autobus koji je imao splitske registracijske tablice? Zar nije to bila prigoda pomoći domaćim prijevoznicima?

Iz Korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture prije svega ispričavaju se svim putnicima na smanjenom komforu tijekom putovanja proteklih dana na relacijama u Slavoniji.

- No do sada nismo imali zabilježene primjedbe vezano uz zaustavljanja autobusa. No HŽ Infrastruktura, na žalost, nije u mogućnosti u ovako kratkom roku provjeriti jesu li svi vozači angažiranih autobusa poštivali zadanu rutu i dolazili po putnike na željeznička stajališta, odnosno ostavljali ih na stajalištima, jer u kolodvorima je svaki polazak/dolazak zabilježen. Ali ako se ustanovi takav propust, vozači i njihovi poslodavci bit će upozoreni - kazuje u ime HŽ Infrastrukture Martina Elizabeta Lovrić.

Glede opaske na “splitski” autobus, za prijevoz na relacijama Osijek - Koprivnica – Osijek, Slatina – Čačinci – Slatina i Slatina – Našice – Slatina, organiziran je prijevoz autobusima putem agencije „Croatia-express“, čije je sjedište u Zagrebu. Pri tome su unajmljene prijevozničke tvrtke Čazmatrans iz Slatine i Koprivnice te Kroko Trade iz Osijeka.

- Dakle, ni jedna tvrtka nije iz Dalmacije, no postoji mogućnost da je neki od navedenih prijevoznika upravo nabavio autobus u Splitsko-dalmatinskoj županiji te ga još nije preregistrirao - odgovaraju iz HŽ-a. No za njih nije sporno da ako postoji potražnja za autobusima i nije ju moguće pokriti na spomenutom području, da se ne angažiraju tvrtke iz Dalmacije ili nekog drugog dijela zemlje. D. Kuštro

VRLO BRZO INTERVENIRALI

Djelatnici HŽ Infrastrukture i Pružnih građevina d.o.o. uložili su maksimalne napore kako bi se oštećenja na ovoj važnoj prometnoj infrastrukturi što prije sanirala. To su postigli u vrlo kratkom roku od pet dana te je na regionalnoj pruzi Varaždin - Koprivnica - Osijek - Dalj normaliziran željeznički promet.

Možda ste propustili...

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA, 1973./74.

Obilježavanje 50. godišnjice mature

UZ STRUČNO VODSTVO RAMONE ANE DAVIDOVIĆ

Šetali se i upoznali osječke divove

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike