Regija
NOVI ŠOK ZA UZGAJIVAČA IZ SUŠINA

Uginulo i drugo pretučeno ždrijebe!
Objavljeno 8. kolovoza, 2014.

Vezani članci

NEZAPAMĆENA OKRUTNOST U SUŠINAMA

Letvom do smrti pretukao ždrijebe zaštićene pasmine

SUŠINE - Jučer smo dobili informaciju da je i drugo zlostavljano ždrijebe, vlasnika Zorana Kragojevića iz Sušina kod Đurđenovca, poznatog uzgajivača konja izvorne i zaštićene pasmine hladnokrvnjaka, također uginulo. Informacija nam je stigla od Slađane, Zoranove supruge, koja nam je rekla da je ujutro kada je ušao u staju, Zoran pronašao ukočeno ždrijebe pokraj kobile.

Ždrijebe je bilo staro nešto više od dva mjeseca, a njegova borba za život trajala je dva tjedna, otkad ga je, iz do sada nepoznatih razloga, zlostavljao stanovnik Ulice Gorana Potnešila u Sušinama, koji živi odmah do pašnjaka na kojem obitavaju konji, ali i ovce. Zoran vjeruje da je i ovo ždrijebe uginulo od posljedica udaraca koji su teško oštetili unutarnje organe.

- Unatrag nekoliko dana uočio sam da ždrijebe ima nepravilan hod, da se teško kreće i da nije veselo. Zbog kiše s pašnjaka sam odveo kobilu i ždrijebe u staju, no kada sam ujutro došao u staju, pronašao sam uginulo ždrijebe. I dalje vjerujem da je i ovo ždrijebe, kao i prvo, uginulo od iživljavanja susjeda nad nesretnoj životinji. Vjerujem da će to pokazati i rezultati obdukcije. Iako je ždrijebe bilo u lošem stanju, mislio sam da će se izvući, ali nije uspjelo - kaže Zoran koji zahvaljuje Veterinarskoj stanici Našice, a posebno veterinaru Krešimiru Kašubi na stručnoj pomoći i nesebičnoj brizi za životinje. U proteklih 35 godina intenzivnog bavljenja konjogojstvom Zoran ni jednom nije doživio da su njegove životinje bile zlostavljanje od bešćutnih ljudi.

Truplo i ovog uginulog ždrebeta bit će odvezeno u regionalnu kafileriju u Sesvetskom Kraljevcu gdje će biti neškodljivo uklonjen.S.Fridl

Zoran vjeruje da je i ovo ždrijebe uginulo od posljedica udaraca koji su teško oštetili unutarnje organe

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike