Regija
NA PRODAJU BIVŠI DOM JNA

Grad Našice nekretninu nudi Županiji i ministarstvu
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

NAŠICE - Je li počela rasprodaja gradskog blaga teško je reći, no Grad namjerava obaviti prodaju današnjeg Doma Hrvatske vojske, a nekadašnjeg Doma JNA na Trgu dr. Franje Tuđmana, u središtu grada. Riječ je o građevinskom objektu s pripadajućim zemljištem u Franjevačkoj ulici. S obzirom na to da se nekretnine nalaze unutar zaštićenog područja, Grad ih je najprije ponudio Ministarstvu kulture i Osječko-baranjskoj županiji, a koji su se dužni o ponudi očitovati u roku od šezdeset dana od primitka pisane ponude.

- Donijeli smo odluku da se ide u prodaju Doma HV-a, ali samu prodaju ne možemo provesti dok ne dobijemo odgovor Županije i Ministarstva kulture, koji po zakonu imaju pravo prvokupa. U vrlo skoro vrijeme trebamo dobiti odgovor. A ako se ne odgovori u propisanom roku, može se smatrati da ne postoji interes za pravo prvokupa – pojasnio je nedavno na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Krešimir Žagar.

Kako prostor Doma HV-a koriste udruge proistekle iz Domovinskog rata, koje su uredile i spomen-sobu poginulih branitelja, te još neke gradske udruge, a i Odjel naplate parkiranja komunalnog poduzeća Našički park, svi oni mogu odahnuti. Naime, prema Žagarovim riječima, udruge neće završiti na ulici jer Grad u vlasništvu ima prostore u koje bi ih, u slučaju prodaje predmetne nekretnine, smjestio.

- Ništa se neće dogoditi preko noći, a i u natječaj možemo staviti određeni rok primopredaje objekta. S obzirom na položaj, za potencijalnog kupca puno je atraktivnije i iskoristivije zemljište od samog objekta. Kada dođe do prodaje, udruge ćemo zbrinjavati. Imamo prostore u vlasništvu Grada koji se ne koriste, a mogu se iskoristiti na bolji i svrhovitiji način – kaže Žagar.

Inače, Grad je prošle jeseni uložio oko 100.000 kuna u sanaciju krovišta koje je bilo u najlošijem stanju. I fasada koja kvari vizuru zahtijeva obnovu, no kako doznajemo, izvođenje tih radova za sada nije predviđeno.S.Fridl

Udruge neće završiti na ulici jer Grad u vlasništvu ima prostore u koje bi ih smjestio

Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike