Osijek
OSJEČANKA POSLALA POŠTANSKI PAKET KOJI JOJ SE VRATIO

Iz paketa nestao poklon djetetu za krstitke!
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

Iako je Vukovarska ulica gdje stanuje gotovo naslonjena na Reisnerovu ulicu, Mirta Laufer željela je iznenaditi svoje prijatelje poklonom poslanim poštom. Ni ne sluteći što će se dogoditi, stavila je naušnice i čestitku za krstitke u paket, no već nakon sedam dana dobila je obavijest da paket nije uručen te potom da će joj biti vraćen. Šokirala se kad je paket otvorila i vidjela da nema ni naušnica, ni kuverte.

- Odmah sam nazvala HP Express i rečeno mi je da paket nije otvaran te da uputim pisani prigovor. Nije stvar u vrijednosti paketa, odnosno samog sadržaja, nego u činjenici da je netko iskoristio priliku i uzeo naušnice namijenjene tek krštenom djetetu. Od sada ću svaki paket koji dobijem otvoriti pred poštarom, a ne znam hoću li se više ikada usuditi slati pakete bilo komu i bilo gdje - ispričala je Mirta Laufer, koja smatra da je riječ o nesvakidašnjoj krađi koja se, tvrdi, može dogoditi bilo komu, bilo kada. Osim toga, kaže, ne zna gdje bi od sramote da je slučajno odlučila neotvoren paket ponovno slati u Reisnerovu, ovaj put na ime roditelja jer, kako joj je rečeno, paket prvotno nije uručen jer je kao pošiljatelj bilo navedeno dijete, čije ime i prezime nije bilo navedeno na poštanskom sandučiću.

Jo Kempen iz Ureda za korporativne komunikacije potvrdila je da su upoznati sa slučajem te je provedena interna provjera koja je pokazala da nije bilo oštećenja pošiljke.

- Sektor će kontaktirati korisnicu i ako treba, obaviti ponovnu istragu, a inače teško je moguće da je sadržaj nestao jer oštećenja na paketu nije bilo i korisnica ga nije zamijetila. Hrvatska pošta ni u jednom trenutku nije vlasnik pošiljke, a one neuručene tretiraju se kao takve te se pohranjuju i komisijski uništavaju nakon što prođu svi rokovi pokušaja dostave i povratka - pojasnila je Kempen. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike