Regija
NA DAN SVETOG JAKOVA APOSTOLA SVEČANA SJEDNICA VIJEĆA

Gunjanci nikad tužnije
obilježili Dan općine
Objavljeno 25. srpnja, 2014.

GUNJA - Jučerašnju svečanu sjednicu Općinskog vijeća Gunje otvorio je predsjednik Alen Džomba i pozdravio nazočne vijećnike, načelnika Hrvoja Lucića te goste: župana Božu Galića, Damira Rimca, saborskog zastupnika, Borisa Luketića, načelnika općine Plitvička Jezera, te načelnike općina Cerna Gorana Begovića, Drenovaca Jakšu Šestića, zamjenika gradonačelnika općine Otok Zvonimira Puću, zamjenicu općine Vrbanja Gracijelu Scibu, Josipa Župarića, načelnika Policijske postaje Vrbanja, člana Županijskog vijeća Tomislava Dujmića i Željka Džojića-Roku, predsjednika Gradske organizacije SDP-a grada Županje.

- Posebno bih zahvalio gradovima Otoku, Županji i Vinkovcima, općinama Cerna, Gradište, Vrbanja, Bošnjaci, Drenovci i Brčko Distriktu BiH. Problemi su sve veći i veći, sve sporo ide, vrijeme prolazi, a komisije nisu završile poslove. Obnova nije počela, osim škole i objekta željeznice. Reći ću i premijeru da nisam zadovoljan brzinom kojom ide obnova. Govorilo se o sto kuća koje će se rušiti, a komisije i statičari govore da će se 400 kuća rušiti na poplavljenom području, najviše u Gunji, zatim u Rajevom Selu i Račinovcima. Gunjanci koji imaju sobe na katovima vraćaju se, i to je znak da žele biti u svome. Škola će biti obnovljena, ali ako kuće ne budu, nećemo imati djecu, ali zato će biti rješenje, spremni smo i za njihov prijevoz iz drugih mjesta do Gunje - istaknuo je Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja.

Tijekom sjednice bilo je i vedrijih događanja kada je Boris Luketić, načelnik općine Plitvička Jezera, uručio načelniku Luciću ček na 50.000 kuna i tom prigodom izjavio:

- Plitvička Jezera su se uključila u akcije pomoći, jer smo već nekoliko tegljača uputili u poplavljeno područje, a zatim je i naša javna vatrogasna postrojba pomagala, a i Općina je sada donirala 50.000 kuna kao mali znak pažnje prema Gunji, jer smo slični po broju stanovnika i po površini, a i cijela Hrvatska suosjeća s Gunjom. Mene veže poseban odnos s Gunjom jer sam ovdje gotovo svake godine, a to je već 20 ljeta, gost za Jakovo - crkveni god. Znam kakva je bila prije, kakva je danas. Mi smo slično pretrpjeli proces obnove kuća poslije Domovinskog rata. Vjerujem da će i Gunjanci uspješno završiti.

U crkvi sv. Jakova apostola služena je sveta misa u povodu blagdana zaštitnika Gunje.S.Bogutovac

Reći ću i premijeru da nisam zadovoljan brzinom kojom ide obnova, kaže načelnik Lucić

Možda ste propustili...

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike