Osijek
NA KOPIKI 10.000 POSJETITELJA

Na Copacabanu stigle ležaljke, uskoro
suncobrani i kabine za presvlačenje
Objavljeno 21. srpnja, 2014.
Sportski park na Kopiki pun je pogodak, smatraju u upravi Športskih objekata

Do posljednjeg mjesta pa i izvan onog obilježenog za parkiranje bio je prošle nedjelje ispunjen parking na Copacabani, dok se na prostoru Copacabane tražilo i najmanje slobodno mjesto za prostiranje ručnika.

Lijepo vrijeme i neradni dan na najpopularnije su osječko kupalište doveli čak deset tisuća posjetitelja, a s obzirom na činjenicu da od početka sezone vrijeme baš i ne ide naruku kupačima zbog česte kiše i nestabilnih temperatura zraka, ondje su, kako doznajemo od Marijane Bošković, glasnogovornice Športskih objekata, ipak zadovoljni dosadašnjim odzivom. Naime, otkako traje kupališna sezona, Kopiku je posjetilo između 70 i 75 tisuća posjetitelja.

Ugodna temperatura vode, brojni zanimljivi sadržaji poput vodenoga tobogana, ali i zadovoljavajuća gastronomska ponuda te glazba sa zvučnika oduševili su posjetitelje. No, bilo je i primjedbi na nedostatak pepeljara te na samo dvije kabine za presvlačenje ispred kojih se uoči zatvaranja stvorio poduži red.

- Osluškujemo potrebe korisnika i u planu je postavljanje pepeljara i dodatnih koševa, i to ne samo na prostoru Sportskog parka nego i na kupalištu, a također će se u najskorije vrijeme nabaviti i dodatne kabine za presvlačenje. To nije sve, jer su nabavljene i ležaljke te suncobrani za čiju je upotrebu već formirana cijena. Ležaljke stoje deset, a suncobrani će u najmu stajati pet kuna - pojasnila je Bošković.

- Zadovoljni su u Športskim objektima i gotovo neprestanim korištenjem Sportskoga parka gdje građani mogu zaigrati minigolf, kuglanje, boćanje i šah. Podsjetimo, šah je besplatan, dok sat kuglanja i boćanja stoji 20, a palica i lopta za mini golf 15 kuna, uz pet kuna za svaku dodatnu palicu. Stigao je i kliski nogomet, a sudeći prema broju zainteresiranih rekreativaca, Sportski park pun je pogodak. Valja istaknuti i da spasioci kojih je ondje zadovoljavajući broj nisu imali previše posla. Osječani su se držali svih propisa i jednostavno - uživali!

Marija MIHELIĆ

10

kuna stoji iznajmljivanje ležaljke

5

kuna stajat će iznajmljivanje suncobrana

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike