Osijek
RODITELJI UPOZORAVAJU:

Igralište uz donjogradsku šetnicu ograđeno sa svih strana osim prema cesti!?
Objavljeno 21. srpnja, 2014.
Igralište se nalazi samo nekoliko metara poviše opasnog, oštrog dvosmjernog zavoja uz bivšu “Kožaru”

Roditelji koji svoje mališane svakodnevno dovode na dječje igralište uz donjogradsku dravsku šetnicu, puštaju djecu na igru uz stalni strah da će ona završiti pod kotačima automobila.

Naime, igralište se nalazi samo nekoliko metara poviše opasnog, oštrog dvosmjernog zavoja uz bivšu “Kožaru”, kroz koji automobili često prolete, s jedne strane uopće ne primjećuju prolaznike, a s druge, da bi izbjegli vozila iz suprotnog smjera, prelaze na pločnik. Roditelji kažu, riječ je o situaciju u kojoj se čeka tragedija da bi se nešto poduzelo.

- Jednostavno, ne možete pustiti dijete da se u miru igra, čim potrči prema ljuljačkama ili toboganu, protrnem jer je na korak do ceste. Pa se tu stalo sluša “ne-ne”, “vrati se”, “pazi, cesta”, kao da nije riječ o dječjem igralištu. Što je žalosno, jer se nalazi na prekrasnoj lokaciji, uz Dravu, moglo bi se reći, gotovo u prirodi - priča majka dvogodišnjaka.

Napominje kako je u ovoj priči najčudnije to što su dvije trećine igrališta ograđene.

- Nikome nije jasno što su imali na umu oni koji su postavljali tu ogradu. Ogradili su dio prema Dravi, prema dijelu površine za šetanje pasa i izviđačkoj ledini, a prema parkiralištu obližnjeg restorana i cesti s uistinu opasnim zavojem nisu. Tražimo da oni koji su igralište dužni održavati i tako se brinuti o sigurnosti naše djece ogradu, jednostavno, produže. To ne može biti neki veliki trošak! - ljutita je Donjograđanka.

Ivana SOLAR

DAVOR VIĆ

direktor Unikoma

Ograda nije predviđena

Iako iz Unikoma (koji je nadležan za brigu o ovom igralištu) kažu kako im je sigurnost djece na svim dječjim igralištima prioritet, o postavljanju ograde koju traže roditelji iz Donjeg grada i ne razmišljaju. Kažu, ove godine, previđeno je tek “servisiranje” igrala na spornoj lokaciji.

“Što se tiče ograde na spomenutoj lokaciji, ona za sada nije previđena”, kratko odgovara Davor Vić, direktor Unikoma.

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike