Osijek
FINALNE LJETNE RASPRODAJE?!

Šopingholičarke: Ova sniženja nemaju veze s pravim rasprodajama
Objavljeno 16. srpnja, 2014.
Većina trgovina robu je snizila tek 30 do 50 posto

Iako zbog temperatura i vremena koje više sliči na proljeće ili jesen rijetko tko ima osjećaj da je ljeto započelo, ljetne rasprodaje krenule su još krajem lipnja.

Još više je zbunjujuća činjenica što je dio trgovina u pokušaju privlačenja kupaca već početkom srpnja napisao kako se kod njih radi o finalnoj ljetnoj rasprodaji? I tu je i činjenica da je Osijek postao centar outlet trgovina poput Terranove ili OVS-a u kojima su sniženja cijele godine, ali i second hand trgovina u kojima se sugrađani otimaju za krpice po pet kuna, pa danas imamo osjećaj da sniženja nikad i ne prestaju. No, ovaj put pokušali smo istražiti što se u ovom trenutku može kupiti po uistinu sniženim cijenama. U centru grada svakako je to trgovina španjolskog modnog branda Mango, gdje su haljinice već po 99 kuna, a bluze i majice moguće je kupiti i za 70-ak kuna. U samom središtu sniženja su započela i u Benettonu i Naf-Nafu, a u već spomenutoj Terranovi robu su spustili na 70 posto. Zanimljivo je da su cijene snizili i mali privatni butici, poput već kultne Rene na početku Strossmayerove ulice u kojoj su atraktivne torbe snižene od 30 do 50 posto, kao i dio asortimana odjeće. U trgovačkim centrima također su sniženja u punom jeku. Tako Bata, Borovo i Deichmann imaju sniženja do 50 posto, a tu su i ona u H&M-u i lancu trgovina španjolskog diva Inditex iza kojeg se kriju brendovi poput Zare, Berschke i Pull&Bear. Ipak, većina sugrađana kaže kako ta sniženja ni nakon ulaska u EU još nemaju veze s pravim sniženjima na kakva su naviknuli pri odlasku u Graz ili Trst.

- Jako sam razočarana, jer sam obišla većinu trgovina na kojima stoji natpis sniženja, ali meni kada je nešto sniženo na 200 kuna nije sniženje. Dobru stvar ulovila sam u New Yorkeru gdje sam našla sandale za 37 i čizme za 60 kuna, a izgledaju super. No, primjerice u H&M-u su obične basic majice i dalje 39 kuna, dok je primjerice ista takva majica na rasprodaji u Grazu jedan ili dva eura. Nažalost ovdje još nema pravih sniženja - uvjerena je Jelena. Dio Osječana naglašava kako su bolja sniženja čak i u susjednoj Mađarskoj. - Gumene čizmice za kćer dobila sam za 34 kune, i to na način da je na već sniženu cijenu bilo dodatnih 50 posto popusta na blagajni. Usput sam sebi kupila super moderne sandale za 50 kuna, dječjih majica po cijenama od 15 kuna i brdo ljetnih modnih dodataka. Takvih sniženja kod nas nema - kaže Osječanka Ružica.

Da ove godine nema gužvi na sniženjima potvrđuju i trgovci, koji priznaju da im se promet tek beznačajno povećao, a redova ove godine nema, ali vjeruju kako je svemu razlog loše vrijeme, koje ljude još uopće nije uvelo u atmosferu ljeta i rasprodaja.

Nefreteta Z. EBERHARD
IZ FOTELJE PREKO ASOSA I EBAYA

Za sve koji nemaja vremena i živaca za razgrtanje odjeće po trgovačkim centrima odličan su izbor online shopovi. U Hrvatskoj se može brzo i sigurno kupovati na stranici Mondo.hr, a ulaskom u EU olakšana je i kupnja u inozemstvu. Jedna je od najpopularnijih online prodavaonica britanski Asos, a dizanjerske krpice potražite na Net-A-Porteru. Za one koji imaju vremena za internetsku potragu svakako je najjeftinja kupnja preko eBaya.

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike