Regija
AKTUALNI SAT SKUPŠTINE BRODSKO-POSAVSKE

Vijećnici žele znati kojim
medijima ide novac i koliko
Objavljeno 15. srpnja, 2014.

SLAVONSKI BROD - Osim niza “mlakih” pitanja na aktualcu 8. sjednice Županijske skupštine, Mijo Kladarić (SDP) četvrti je put postavio pitanje na koje sedam mjeseci ne dobiva odgovor. Riječ je, naime, o županijskom izdvajanju sredstava za promidžbu i financiranje medijskih kuća ili pojedinaca. Odnosi se to na prošlu godinu, kada je u proračunu bio naveden iznos od 1,7 milijuna kuna za te namjene.

- Imam informaciju da su ta sredstva prilično neravnomjerno raspoređena, točnije da su neki mediji dobili beznačajne iznose, a drugi značajna sredstva, kao SBTV, Radio Slavonija, Posavska Hrvatska... Zanima me koliko je tko od medija dobio novca, po kojoj osnovi i za koje priloge... - kazao je Kladarić.

Nakon što je na prošloj sjednici postavio isto pitanje, dobio je odgovor pročelnika za financije Ivana Lukića, u kojemu nije specificirano ono što ga zanima pa se ponovo pita zbog čega kada stručne službe, koje imaju dovoljan broj zaposlenih s dobrim plaćama, to mogu i trebaju odraditi brzo. Kladarić inzistira na odgovoru, premda, kaže, nije siguran da će ga dobiti do rujna,, kada je predviđeno održavanje sljedeće sjednice.

Isto je pitanje na jučerašnjem aktualcu apostrofirala i Ružica Vidaković (HSLS), tražeći odgovor u pisanoj formi od predsjednika ŽS Pere Ćosića, koji je, navodno, i većinski vlasnik SBTV-a. Po logici stvari, rečeno je, tu bi se radilo o sukobu interesa. Ćosić je odgovorio da se Vidaković obraća na krivu adresu te da pitanje može uputiti nadležnim institucijama - financijskoj policiji, odvjetništvu... M. Radošević

Možda ste propustili...

PREDAVANJE O SIGURNOSTI U PROMETU

Pojas važan i za stražnja sjedišta

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike