Osijek
DVA PROJEKTA U SKLOPU GRAĐANSKOG ODGOJA

Dan OŠ Miroslava Krleže Čepin obilježili Hrvatskim velikanima i biciklijadom
Objavljeno 7. lipnja, 2014.

Dva projekta, Hrvatski velikani prošlog stoljeća i projekt sigurnosti učenika u prometu pod nazivom Biciklom od škole do škole, provode se ove godine u OŠ Miroslava Krleže Čepin u sklopu programa građanskog odgoja. Završnica obaju projekata bila je proteklih dana tijekom obilježavanja Dana škole.

- Na školskoj priredbi prikazali smo sažetak projekta o hrvatskim velikanima. Svaki razred prikazao je jednog hrvatskog velikana. Tako su školom, kroz prezentacije učenika, prošetali znanstvenici, umjetnici, književnici, sportaši. Učenici su imali priliku vidjeti izume i djela Ružičke, Penkale, Tesle, Meštrovića, glumiti likove Ivane Brlić-Mažuranić, Mate Lovraka, Miroslava Krleže, Sunčane Škrinjarić, pjevati i imitirati Mihaljevića, Šovagovića, Dvornika, Petrovića. Predstavljanje velikana pratili su prigodni plakati - kaže Josip Ambroš, ravnatelj škole.

Jučerašnji dan bio je u znaku biciklijade, uz sudjelovanje učenika, roditelja, učitelja i mještana Čepina. Pripremu i provođenje pomogli su čepinska Policijska postaja, Općina i DVD. Prije biciklijade održano je natjecanje u spretnosti vožnje biciklom na školskom igralištu, a najuspješnijima su proglašeni učenici Gabriel Grgić, Luka Markanović i Veljko Kljajić. Uz edukativnu zadaću, koja se može vidjeti na izložbi postavljenoj u školi, cilj je projekta Biciklom od škole do škole potaknuti lokalnu zajednicu na nastavak izgradnje biciklističkih staza i postavljanje stalaka za bicikle. V. Latinović

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

Najčitanije iz rubrike