Osijek
OSJEČKI SAJAM NUDI NOVU KOMPONENTU

Organizira se prvi sajam knjiga - KNJIGOS
Objavljeno 23. travnja, 2014.

Tvrtka Osječki sajam, uz podršku Ministarstva kulture, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka organizator je prvog sajma knjiga u Osijeku - KNJIGOS. Manifestacija je to koja će se organizirati u sastavu sajamske priredbe 22. SOMIDOM EXPO koji je na rasporedu u drugoj polovini svibnja.

- Interes i ljubav za čitanjem i knjigom, osnovnim medijem u oblikovanju svijesti, kulturnog identiteta i ukupnog intelektualnog kapaciteta jednog naroda, u našoj je regiji vrlo izražen, o čemu svjedoče brojni posjetitelji izložbi knjiga u različitim kulturnim i drugim ambijentima našeg grada. To je i osnovni motiv za odluku o organiziranju ovakve sajamske priredbe - kazat će Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma. Zbog logičnog slijeda i tematskih podudarnosti s ostalim sajamskim priredbama donesena je odluka o organiziranju ovog sajma u sklopu SOMIDOM-a. Na novi “izazov” u Osječkom sajmu ponukani su i pozitivnim primjerom organizacije sličnih događaja u Hrvatskoj, ali i velikim interesom čitateljske publike. Inače sastavnice SOMIDOM EXPO-a su sajam graditeljstva (Dom) te prezentacija ponude regionalnih distributera i salona vozila (Motomobil) koji imaju dugogodišnju tradiciju održavanja i s manjim korekcijama u programu izlaganja, zadržali su svoje mjesto u kalendaru sajamskih priredbi koje Osječki sajam organizira svake godine.

- Novije sajamske priredbe - Obrazovanje, Moje zdravlje i od ove godine 1. Knjigos, nastale iz potrebe za novim temama i programima drugačijeg sadržaja od programa izvornog Sajma obnove kakav je prvi put održan 1993. godine - istaknula je direktorica Vuković. D. Kuštro

SOMIDOM EXPO:

- 18. Motomobil

- 22. Dom

- 7. Obrazovanje

- 3. Moje zdravlje

- 1. Knjigos;

Osijek, Sajamski prostor Pampas, 23. – 25 svinja

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike