TvObzor
VLADARICA

Povijesna serija o životu Marije Stuart
Objavljeno 18. travnja, 2014.
Raskošno producirana serija uzbudljiva je povijesna fikcija koja nas vodi u dane Marijine rane mladosti te njezina trnovitog uspona na vlast

Na Hrvatsku televiziji stiže “Vladarica”, intrigantna povijesna priča o životu Marije Stuart, žene koju će svijet poznavati kao Mariju - kraljicu Škotske. Ova raskošno producirana američka serija uzbudljiva je povijesna fikcija koja nas vodi u dane Marijine rane mladosti te njezina trnovitog uspona na vlast.

Već u svojim tinejdžerskim godinama Marija slovi za čvrstu vladaricu - prekrasna je, strastvena i staložena. Njezina je dužnost osigurati strateško savezništvo s Francuskom, a da bi u tome uspjela mora se pobrinuti da se ostvare dogovorene zaruke s princom Francoisom, privlačnim sinom francuskog kralja. Međutim, njihov brak nije gotova stvar nego ovisi o politici, vjeri i tajnim dvorskim spletkama. Pritom se mlada, ali odlučna žena mora nositi s opasnostima koje je čekaju na svakom uglu dvorca, sa zavjerama i seksualnim intrigama te brojnim neprijateljima koji urotama pokušavaju sabotirati njezin brak s Francoisom. Kako će Marija uskladiti zahtjeve svog naroda i želje svog srca vidjet ćete u novoj seriji “Vladarica”, protkanoj emotivnim zapletima i intrigama.

U seriji “Vladarica” (originalni naslov “Reign”), uloge tumače - Adelaide Kane (Marija), Toby Regbo (princ Francois), Torrance Coombs (Bash), Megan Follows (kraljica Katarina), Alan Van Sprang (kralj Henrik), Celina Sinden (Greer), Caitlin Stasey (Kenna), Anna Popplewell (Lola), Jenessa Grant (Aylee). Izvršni producenti: Laurie McCarthy, Frank Siracusa, John Weber i Brad Silberling. Scenarij: Laurie McCarthy i Stephanie SenGupta. Redatelj: Brad Silberling.

Piše: Dražen BAĐUN
PRVA EPIZODA

Nakon što je djetinjstvo provela skrivena u samostanu, mlada Marija Stuart dolazi u Francusku kako bi osigurala strateško savezništvo Škotske i Francuske, a da bi u tome uspjela mora se pobrinuti da se ostvare dogovorene zaruke s princom Francoisom, privlačnim sinom francuskog kralja. Situaciju dodatno kompliciraju Bash, Francoisov zgodan i vragolast polubrat te Francoisova majka, kraljica Katarina. Kad nepopustljiva kraljica dozna za proročanstvo prema kojem će Francoisa brak s Marijom stajati života, Katarina je odlučna u tome da spasi sina i po cijenu tuđih života.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

Najčitanije iz rubrike