Osijek
RAVNATELJICA HITNE

Silvana Sabo: Pustimo policiju da utvrdi tko je kobno pogriješio
Objavljeno 15. travnja, 2014.

O nesreći se jučer priopćenjem za medije očitovala i Silvana Sabo, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. U njemu navodi da je vozilo Zavoda za hitnu medicinu u kojem je bio tim T1 (vozač, liječnik i medicinski tehničar) na poziv nekoliko građana i na temelju naloga Prijavno-dojavne jedinice krenulo u 16.06 sati na intervenciju na Trg Ante Starčevića, gdje je I.M. teško disao, gušio se i ležao bez svijesti. “Intervencija je okarakterizirana s 1. stupnjem (što se potvrdilo jer je I.M. nakon pristizanja druge ekipe Zavoda za hitnu medicinu i pokušaja reanimacije na putu do bolnice na žalost preminuo). Prilikom prolaska kroz raskrižje Europske avenije s Radićevom ulicom s upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, uz provjeru od strane vozača i tehničara da je raskrižje oslobođeno vozila (sva su se vozila maknula), udarilo je u vozilo marke BMW čiji je vozač dolazio iz smjera sjevera. Od siline udarca vozila su se zaustavila tek na tramvajskom stajalištu”, stoji, između ostalog, u priopćenju Zavoda.

Iz Zavoda ističu kako postoji više svjedoka nesretnog događaja, “zbog čega su se u javnosti pojavila i različita tumačenja događaja, pa i optužbe da se vozilo Zavoda za hitnu medicinu kretalo krajnje neprimjerenom brzinom te prošlo kroz crveno svjetlo na semaforu. Postoje i drukčija tumačenja po kojima je vozač BMW-a išao velikom brzinom. Upravo stoga nije primjereno nikoga optuživati nego prepustimo policijskim službenicima da istraže i utvrde činjenice, a tek tada se mogu donositi i zaključci tko je kobno pogriješio”, navodi Sabo.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu naglašava da svi sudionici ove prometne nesreće iz Zavoda za hitnu medicinu predstavljaju tim T-1, “dakle to su osobe koje odlikuje izuzetno profesionalan i odgovoran pristup poslu, poslu u kojemu je naš prvi cilj pomaganje drugima, spašavanje života, a svjesni da u tomu nipošto ne ugrožavamo živote drugih osoba, pa ni svoje. Stoga još jednom svima ozlijeđenima i oštećenima izražavamo žaljenje zbog nesretnog događaja”, zaključuje Sabo.

Najčitanije iz rubrike