Osijek
USKORO PRENAMJENA DJEČJEG IGRALIŠTA

Umjesto dječje cike i graje, igralištem uz dvoranu Jug 2 će se oriti lavež pasa
Objavljeno 7. travnja, 2014.
Igrališta za djecu ionako nema dovoljno - kaže baka iz Opatijske

Vezani članci

PROSTOR ZA ISTRČAVANJE PASA NA SJENJAKU

Prvim parkom za pse zadovoljni i vlasnici, ali i njihovi ljubimci

Najavljena prenamjena ograđenog dječjeg igrališta uz sportsku dvoranu Jug 2 u park za pse izazvala je podijeljene reakcije tamošnjih stanovnika pa se tako mogu čuti pohvale zbog novog sadržaja, ali i pokude zbog toga što djeca tim potezom gube jedno od malobrojnih igrališta u tom velikom naselju.

- Ovo igralište trenutačno jest potpuno zapušteno i da bi se na njemu opet svakodnevno igrali mališani, kao što je to nekada bilo, potrebno je obnoviti sprave i dosta ulagati. No, to ne znači da treba ovo malo sprava koje su ostale povaditi i umjesto znaka zabrane dovođenja pasa staviti znak da se sada odjednom radi o parku za pse. Park za pse nam je potreban, to je sigurno, ali nikako ne podržavam da se takav prostor uređuje na mjestu dječjeg igrališta. Zar nije poanta u suživotu djece, vlasnika pasa i njihovih ljubimaca, a ovim se potezom djecu izguruje kako bi se stvorio prostor za pse, a to je, najblaže rečeno, neobično i neočekivano - požalila nam se baka iz Opatijske ulice, koja dodaje kako u neposrednoj okolici sportske dvorane ima i više nego dovoljno mjesta da se uredi i dječje igralište i park za pse, ali i brojni drugi sadržaji.

Podsjetimo, riječ je o jednom od triju za sada najavljena parka za pse, a jedan je već otvoren na Sjenjaku, uz željezničku prugu. Drugi će se dobiti spomenutom prenamjenom dječjeg igrališta, a treći će se park za pse urediti na Gornjodravskoj obali. U ova će tri parka Grad kroz tvrtku Unikom uložiti približno 150.000 kuna, a najavljeno je kako će se projekt nastaviti i iduće godine, kada će se parkovi za pse urediti na još nekoliko lokacija.

Igralište umjesto kojeg će se urediti park za pse godinama je izvor frustracija za stanare ovog dijela grada. U početku najveće i najkvalitetnije igralište u gradu brzo je počelo propadati, a nedovoljno ulaganje u nužne popravke dovelo je do toga da su sprave bile opasne za korištenje. Puknute daske, oštećene penjalice, vijci koji strše na sve strane... Od brojnih sprava ostalo ih je vrlo malo pa su tako i djeca na ovom igralištu prava rijetkost.

- Nije da su djeca ovdje prestala dolaziti zato što im ne treba igralište, nego zato što je igralište postalo opasno. Da se ovaj prostor opet uredi, iznova bi se čula cika i vriska mališana - kaže naša sugovornica, čiji su se unuci nekada rado igrali na tom igralištu.

“Devastirano dječje igralište na Jugu 2 preuredit ćemo u park za pse”, izjavio je, prilikom otvaranja igrališta za pse na Sjenjaku, Davor Vić, direktor Unikoma. U gradskoj upravi, međutim, zasad nismo uspjeli dobiti informaciju hoće li se umjesto spomenutog igrališta za djecu negdje na Jugu 2 u bliskoj budućnosti podići novo, toliko potrebno mališanima iz tog mnogoljudnog naselja.

Ivan SEKOL

Za sada nije poznato hoće li se negdje na Jugu 2 u bliskoj budućnosti podići novo igralište za djecu umjesto ovoga ustupljenog psima

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

Najčitanije iz rubrike