Osijek
PROSTOR ZA ISTRČAVANJE PASA NA SJENJAKU

Prvim parkom za pse zadovoljni i vlasnici, ali i njihovi ljubimci
Objavljeno 24. ožujka, 2014.
Ove godine bit će uređena još dva parka za pse, na Gornjodravskoj obali i Jugu 2

Osijek je jučer dobio svoj prvi park za pse, mjesto gdje vlasnici i njihovi ljubimci mogu uživati u igri i druženju bez povodaca, brnjica i pogleda sugrađana koji nisu ljubitelji životinja.

Na Sjenjaku, uz prugu koja presijeca put do Drvljanika, tako je simboličnim bacanjem loptice gradonačelnik Ivan Vrkić otvorio ograđeni prostor približne površine 600 “kvadrata”, opremljen klupama i stalcima za vrećice za izmet životinja. Već prije otvorenja park su napunili psi svih veličina i vrsta, a vlasnici su rekli da su zadovoljni ovakvim potezom Grada.

- Ovo je prvi od tri parka koja ćemo urediti ovog proljeća, a prvi je na Sjenjaku, gdje je velika potreba za ovakvim parkom. Iduća dva bit će na Gornjodravskoj obali i na Jugu 2, gdje će devastirano dječje igralište biti preuređeno u park za pse - rekao je direktor Unikoma Davor Vić.

Za tri parka Grad će utrošiti približno 150.000 kuna, a tom investicijom dobiva se prostor za bezbrižno istrčavanje pasa. Plan je iduće godine nastaviti s projektom te parkove za pse postaviti na još nekoliko lokacija u gradu.

- Jako mi se sviđa, a nije ovo samo za pse, nego i za nas vlasnike koji se mogu opušteno družiti, sjesti na klupu i popiti kavicu. Do sada sam psa šetala oko Sjenjaka, držala ga na povodcu i tako se snalazila. Ovdje imamo sve, i vrećice, i koševe, baš sve što nam treba - rekla nam je Vera Vranješ, vlasnica mješanke Lu.

Gradonačelnik Ivan Vrkić naglasio je da je bilo dosta prigovora vlasnika pasa, ali i onih drugih pa je ovo rješenje kojim svi mogu biti zadovoljni.

- Bilo bi dobro da je prostor nešto veći, ali svakako je ovo pohvalan potez i napokon se netko sjetio nas vlasnika pasa. Do sada smo išli na Dravu, na nekim mjestima i bez povodca, ali sada ćemo tu biti češće - rekla nam je Željka Lončarić, dok je njen pas trčao za drugim psima.

Ivan SEKOL
Možda ste propustili...

OTVOREN JE NATJEČAJ - PRIJAVITE SE

Najbolji maturantski slogan je...

JAVNA SLAVINA KOD STAROG STUDENTSKOG DOMA

Vodovod isprao cjevovod i voda je ponovno - pitka

Najčitanije iz rubrike