Regija
NEVIĐENI SKANDAL U ŽUPANJSKOJ TVRTKI STANOBIRO

Vozio gradski autobus s
krivotvorenom vozačkom!
Objavljeno 10. siječnja, 2014.
Direktor Stanobiroa Branko Stojčić vozaču autobusa uručio je izvanredni otkaz

ŽUPANJA – Vozač gradskog autobusa u Stanobirou, M.M. iz Županje, oko čijeg se zapošljavanja u toj tvrtki u stopostotnom vlasništvu Grada Županje svojevremeno diglo puno prašine, krivotvorio je službeni dokument vozačke dozvole, odnosno lažno prikazao i upisao D kategoriju propisanu za obavljanje vožnje autobusom.

Utvrdila je to istraga i provjera djelatnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Glasnogovornik PU Domagoj Džigumović rekao nam je da je policija postupila na temelju zaprimljenih predstavki građana, a sve informacije i saznanja do kojih su došli u svezi s predmetnim slučajem proslijeđeni su Državnom odvjetništvu koje odlučuje o podizanju kaznene prijave.

Zbog novonastalih okolnosti, direktor Stanobiroa Branko Stojčić vozaču autobusa uručio je izvanredni otkaz ugovora o radu koji mu je, kako doznajemo, poslan poštom na kućnu adresu. Stojčić nam je u kratkom razgovoru samo potvrdio tu informaciju, ali nije želio ništa komentirati do okončanja cijelog postupka.

Kada je početkom srpnja prošle godine preuzeo čelno mjesto u tvrtki od dugogodišnjeg direktora Stanobiroa Branka Maričića, dočekalo ga je vruće kestenje i problemi s vozačima gradskog autobusa. Naime, nakon što je stalni vozač B.O. u travnju prošle godine zbog teške operacije otišao na bolovanje i još se nije vratio na posao, Maričić je u stalni radni odnos primio pomoćnog vozača M.M., a odmah su uslijedile optužbe da je primljen protuzakonito i bez natječaja. Vozač koji je još uvijek na bolovanju i koji tvrdi da mu se prijeti otkazom i tjera na ulicu, što Stojčić opovrgava, alarmirao je i kontaktirao sve nadležne inspekcijske službe i druge, koji su bili u Stanobirou i proveli nadzor.

M.M. je navodno u policiji sam priznao da za D kategoriju nikada nije polagao niti izlazio na ispit i da je krivotvorena. To je saznanje, kako doznajemo, šokiralo Stojčića i sve druge koji ga poznaju, posebice putnike koje je M.M. prevozio gradskim autobusom, a među kojima su bili i mališani. Gradonačelnik Županje Davor Miličević, iako vidljivo vrlo ljutit, jučer nije želio komentirati ovaj slučaj.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Glasnogovornik PU Domagoj Džigumović rekao nam je da je policija postupila na temelju zaprimljenih predstavki građana

Najčitanije iz rubrike