Osijek
VOLE IĆI U KINO

CineStar lani privukao 252.000 filmofila
Objavljeno 3. siječnja, 2014.
Broj se posjetitelja nije smanjio bez obzira na recesiju i ilegalni download filmova

CineStar Osijek, jedan od dvaju multipleksa i jedan od triju kinoprikazivača (uz Cineplexx i Kinematografe Osijek) u slavonskoj metropoli, ima razloga za zadovoljstvo poslovnim rezultatima.

U godini za nama u osječkom je CineStaru zabilježeno čak 252.000 posjetitelja, što je dvije tisuće više nego u 2012. godini, doznajemo od Mije Pećina, voditeljice marketinga, promocije i prodaje Blitz-CineStara d.o.o. Dakle, broj se posjetitelja nije smanjio bez obzira na recesiju i ilegalni download filmova. I drugi poslovni podatci mahom pokazuju dodatno poboljšanje poslovanja, pa je, primjerice, u 2013. godini održano dvostruko više rođendanskih proslava nego u 2012. - njih čak 2.503. Također, u 2012. godini održane su 4.584 izvanredne projekcije, dok je lani zabilježeno njih 7.732.

Mnogima je nezamislivo gledati film u kinu bez kokica i pića, što pokazuje i podatak da je u 2013. godini osječki CineStar prodao 117.000 porcija omiljenih grickalica i 39.000 litara Coca-Cole.

Najgledaniji je film u multipleksu u Trgovačkom centru Portanova bio “Hobit: Smaugova pustoš” Petera Jacksona, iako je njegovo prikazivanje počelo tek polovinom prosinca, a rezultati gledanosti tog filma dodatno će se povećati jer se nastavlja prikazivati i u siječnju. Štrumpfeta, Papa Štrumpf, Trapavi, Mrgud, Licko i drugi “plavci” drugim su se nastavkom “Štrumpfova” popeli na drugo mjesto TOP 5 ljestvice. Partijaneri Alan, Phil, Stu i Doug treći su put “mamurni” dospjeli na treće mjesto ljestvice. Boje domaćeg filma na top-ljestvici brani Brešanova uspješnica “Svećenikova djeca”, a peto je mjesto zauzela skupina mađioničara iz “Majstora iluzije” Louisa Leterriera.

Nova, 2014. godina počinje “Tajnim životom Waltera Mittyja”, čije je prikazivanje počelo jučer. Ben Stiller glumi naizgled običnog čovjeka koji dane provodi u uredu i vodi dosadan život. Bijeg od svog jednoličnog života pronalazi u svijetu mašte, gdje proživljava najčudesnije avanture. Međutim, kada postane izgledno da će on i kolegica koja mu se sviđa izgubiti posao, sanjar Walter kreće u pravu životnu pustolovinu koja će biti čudesnija od bilo čega što je mogao zamisliti. Već 9. siječnja ljubitelji mitoloških priča doći će na svoje jer se tada počinje prikazivati “Legenda o Herkulu 3D”. Redatelj Renny Harlin priča nam o Herkulu (Kellan Lutz) koji se, nakon što je ljubav njegova života Heba (Gaia Weiss) obećana njegovom bratu, pobuni i biva protjeran iz obiteljskog doma. Kao roba, prodaju ga u Koloseum, gdje nakon što oduševi svekoliki puk otkriva da je polubog. “Kuća velikog Mađioničara 3D” razveselit će klince i one mlade u srcu. Što će se dogoditi napuštenom mladom mačku Munji koji će se ušuljati u tajanstveni dvorac u vlasništvu umirovljenog mađioničara, gledatelji će moći doznati od 16. siječnja, kada u kina stiže i “Jack Ryan: Poziv iz sjene”, akcijski triler u režiji Kennetha Branagha. Jack Ryan je špijun nastao iz pera Toma Clancyja, proslavljenog pisca napetih političkih krimića. Ovaj je put radnja usredotočena na njegove prve korake u svijetu špijunaže. Mladog državnog činovnika Chrisa Pinea, Kevin Costner pretvorit će u vladinog operativca, a naći će se tu i šarmantna Keira Knightley kao njegova djevojka. To je samo dio raznovrsnog repertoara u siječnju, što će ponajviše iskoristiti mlađi filmoljupci koji su do 13. siječnja na školskim praznicima. Veljača će donijeti nova filmofilska uzbuđenja, primjerice “Lego 3D” za najmlađe i “Odred za baštinu” redatelja i glumca Georgea Clooneyja.

Ivana RAB GULJAŠ

39.000

litara Coca-Cole prodano

2.503

rođendanske proslave

7.732

izvanredne projekcije

TOP 5

FILMOVA U 2013.

1. Hobit: Smaugova pustoš

2. Štrumpfovi 2

3. Mamurluk 3

4. Svećenikova djeca

5. Majstori iluzije

Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike