Regija
MIROVNA GRUPA OAZA

Skupili 1.700 kn za obrok starim Belomanastircima
Objavljeno 14. listopada, 2013.

BELI MANASTIR - Približno 150 Belomanastiraca i slučajnih prolaznika središnjim gradskim trgom doniralo je u subotu prijepodne 1.694,56 kuna, koje će biti utrošene za kupnju toplih obroka za 40 starih i nemoćnih osoba s područja Grada. Prikupljanje donacija organizirala je Mirovna grupa Oaza, koja je 2011. godine pokrenula program Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira, koji se, pak, sastoji od dvije socijalne usluge - pomoć u kući i dostava besplatnih toplih obroka.

- Dostavu besplatnih toplih obroka Oaza omogućuje već treću godinu, a sufinanciraju je Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Beli Manastir. Neradnim danima korisnici su dobivali suhe obroke, ali su oni ukinuti nakon što je Ministarstvo smanjilo sredstva. Stoga se događa da za vjerske blagdane i državne praznike, kad većina građana ima bogatije menije, naši korisnici ne dobiju ništa - objašnjava Vesna Nedić, Oazina koordinatorica, naglašavajući da će, zahvaljujući prikupljenim sredstvima, spomenutim danima, posebice u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, njihovi korisnici imati bogatiju trpezu.

- Građani su davali koliko su mogli, kunu-dvije i više. Svi oni koji su donirali pet i više kuna mogli su s dva štanda kao poklon izabrati suvenir izrađen na Oazinim likovno-kreativnim radionicama za žene ili za djecu - kaže Nedić.

Podsjećamo, korisnike koji su u Oazinom “sustavu” preporučio je belomanastirski Centar za socijalnu skrb, a riječ je o ljudima starijim od 65 godina s malim ili nikakvim primanjima. Obroci se pripremaju u osječkom Crvenom križu, dovoze se u Beli Manastir, gdje ih preuzima Oazin vozač i razvozi do korisnika.

U subotnjoj akciji su, uz Oazine aktiviste, sudjelovala djeca iz Dječje kreativne zadruge Oazica te predstavnice udruge Alerge. Odazvali su se i belomanastirski dogradonačelnici, Zoran Kranjčec i Predrag Stojanović.I. Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike