Osijek
PROJEKT SENIOR'S CARE VRIJEDAN 215.000 EURA

Medicinska škola uvela edukaciju o gerontološkoj njezi
Objavljeno 11. rujna, 2013.

Na završnoj konferenciji projekta Senior's Care “Započnimo edukaciju sada kako bismo povećali opću odgovornost za skrb o starijim osobama”, jučer su na Medicinskom fakultetu konkretno izneseni rezultati jednogodišnjeg truda Medicinske škole iz Osijeka, Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrija Štampar iz Vinkovaca i Medicinskog fakulteta iz Osijeka. Naime, riječ je o projektu u sklopu EU IPA komponente IV - Razvoj ljudskih resursa u vrijednosti nešto višoj od 215.000 eura, a cilj projekta bio je povećati mogućnosti kurikuluma strukovnih škola u području gerontologije i zdravog starenja i to u skladu s potrebama tržišta rada

– Iako je projekt sada završen on ima održivi razvoj jer su platforma, kao i potrebe veliki i može se učiti i dalje - upozorila je Nada Prlić iz Medicinske škole Osijek i voditeljica ovog projekta.

Recimo kako su u sklopu ovog projekta educirani učitelji, obavljeni su studijski posjeti institucijama za stare u Austriji, te je proveden pilot modula gerontologijske medicine u Medicinskoj školi Osijek i školi dr. A. Štampar u Vinkovcima, ali i u Domu za starije i nemoćne.

Završnoj konferenciji jučer je nazočio i Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. “S razine agencije mogu reći da je riječ o jednom od 150 sličnih projekata gdje se na mikrorazini pokušava unositi novi kurikulum u metode obrazovanja, a koje pridonose mikrosredini. Naime, obrazovanje mora služiti svojoj sredini”, upozorio je Šutalo. Svim sudionicima projekta čestitao je i zamjenik osječko-baranjskog župana Dragan Vulin.

- To je primjer kako se za edukaciju mogu povući sredstva, on će pridonijeti kvaliteti života naših sugrađana, stanovništvo stari i bitno je da mlađi uče kako se brinuti o njima - poručio je Vulin. N. Z. Eberhard

Najčitanije iz rubrike