Regija
KREĆE AUTOBUSNA LINIJA PREMA ZAGREBU

Pakrac i Lipik konačno povezani s metropolom
Objavljeno 31. kolovoza, 2013.

PAKRAC – Prvi put nakon Domovinskog rata Lipičani i Pakračani dobili su izravnu autobusnu liniju prema Zagrebu, a prometovat će od sutra, 1. rujna.

- Desetak puta intervenirali smo na raznim mjestima proteklih godina da se uvede izravna linija za Zagreb i sada se to konačno dogodilo. Mislim da su bitnu ulogu odigrali ljudi iz APP-a i na tomu im hvala. Izravnoj vezi sa Zagrebom najviše će se razveseliti pedesetak redovitih studenata s ovog područja, kao i stariji koji moraju liječniku u Zagreb. Cijene karata su tek nešto više od onih na željeznici i vjerujem da će mnogi radije direktno putovati do Zagreba autobusom – rekao je Davor Huška, gradonačelnik Pakraca.

Autobusni prijevoz na pakračko-lipičkom području obavlja jedino APP - požeško Autoprometno poduzeće, iz kojega je na upit zašto nema izravne veze za Zagreb uvijek stizao odgovor da su nadležnim institucijama podnosili zahtjev, ali je odbijen jer je bilo problema oko usklađivanja voznih redova s drugim prijevoznicima. Pakračani i Lipičani tako su morali najprije putovati u 20-ak kilometara udaljeni Daruvar i ondje hvatati vezu prema Zagrebu. Problem je bio što autobusi u Daruvar voze samo radnim danom pa je preko vikenda autobusom do Zagreba bilo nemoguće doći. Kada se uzme u obzir da stanovnici tih gradova nemaju izravnu vezu s metropolom ni željeznicom, jasno je da ih je ova vijest razveselila. Na svoje su došli i brojni pacijenti i korisnici usluga Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku, koji će na liječenje moći i autobusom, što će im olakšati dolazak.

Autobus za Zagreb vozit će svaki radni dan s polaskom u 6.50 sati iz Pakraca pa preko Lipika i Novske do Zagreba, kamo će doći u 8.30 sati. Povratak je predviđen za 15 sati. Nedjeljom će autobus iz Pakraca u Zagreb polaziti u 15.15 sati. Karta u jednom smjeru stoji 81 kunu, a povratna 122 kune. Iz APP-a za studente najavljuju poseban popust. S.Kadić

Najčitanije iz rubrike