Regija
VIJEĆNICI KUTJEVAČKOG GRADSKOG VIJEĆA TVRDE:

Kutjevo u minusu 4 milijuna kuna
Objavljeno 22. kolovoza, 2013.

KUTJEVO - Financijsko stanje Grada Kutjeva bilo je tema konferencije za novinare, kojoj su, uz predsjednicu Vijeća Kutjeva Josipu Miličević, nazočili i gradski vijećnici Ante Pavković, Mato Ramić i Ivica Ribičić. Prema riječima Josipe Miličević, Gradsko vijeće Kutjeva nedavno je održalo drugu sjednicu, no bez predstavnika medija, koje, tvrdi Miličević, gradska uprava namjerno nije pozvala. Na sjednici se, između ostaloga, raspravljalo o financijskom stanju Grada Kutjeva, gradske Turističke zajednice i o polugodišnjem ispunjenju proračuna za 2013. godinu.

– Dužnost nam je i obaveza sugrađanima prenijeti informaciju o realnom stanju gradskog proračuna, koje je zabrinjavajuće. Prije nekoliko mjeseci, uoči lokalnih izbora, govorilo se o pozitivnom stanju gradskog računa, s iznosom od dva milijuna kuna. Na prošloj smo sjednici napokon dobili tražene materijale, iz kojih je vidljivo da je dug Grada veći od četiri milijuna kuna, od čega se polovina novca odnosi na dug dobavljačima. Ostatak duga odnosi se na kreditno zaduženje i pozajmicu. Od planiranog ovogodišnjeg ostvarenja proračuna, koji je veći od 23 milijuna kuna, u prvih su šest mjeseci ostvarena samo 2 milijuna i 617 tisuća kuna. Prema toj činjenici, planirani se iznos proračuna čini, u najmanju ruku, neozbiljnim ili znanstvenom fantastikom – rekla je Miličević. Dodala je da je za spas proračuna nužno zajedničko razmatranje problema, lobiranje kod kompetentnih institucija i oslanjanje na mogućnost korištenja novca iz EU fondova.

Gradski vijećnik Mato Ramić napomenuo je da Kutjevo još uvijek ima naselja u kojima nisu riješena ni osnovna životna pitanja kada je riječ o infrastrukturi.

– Iako svako prigradsko naselje ima svoj mjesni odbor, činjenica je da potrebe i zaključke tih odbora nitko na gradskoj razini ne uvažava. Primjerice, MO Bektež za niže troškove rada i održavanja naselja dobivao je 18 tisuća kuna godišnje, što je ove godine izostalo. Kako nitko u Gradu ne uvažava zaključke s naših sastanaka, postavlja se pitanje koga mi uopće predstavljamo i trebaju li nam ovakvi mjesni odbori – zaključio je Ramić. H.Kusik

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike