Regija
OVRHA NAD SPORT KLUBOM

Vinkovčaninu zbog duga od 123.000 kn skinuta umjetna trava s igrališta
Objavljeno 9. srpnja, 2013.

VINKOVCI - Neugodno je jučer bilo biti svjedokom onoga što se događalo na prostoru Sport kluba d.o.o. Vinkovci, na kojem su se našli policajci, ovrhovršitelj, Damir Ćilić, vlasnik Sport kluba nad kojim je vršena ovrha, i Mirko Blažević, vlasnik tvrtke Blažević d.o.o., koji je došao namiriti dug.

Djelatnici tvrtke Blažević d.o.o jučer su počeli skidati umjetni travnjak s nogometnog terena te je oko 2.000 četvornih metara trave otišlo pod ovrhu. Kolika je tržišna cijena te trave, odredit će se licitacijom.

Nezadovoljan ovrhom, kao i pravnim sistemom, Ćilić je pozvao medije da se uvjere kako “u Hrvatskoj i umjetna trava ide pod ovrhu”. Riječ je o nogometnom terenu s umjetnim travnjakom koji je do prije godinu dana bio natkriven balonom, dok ga nije odnijelo nevrijeme (u pokušaju spašavanja balona tragično je preminuo Ćilićev otac).

Naime, Ćilićeva je tvrtka Sport klub od tvrtke Blažević kupila stolariju, koja je, prema Ćilićevim riječima, kompletno plaćena kreditnim sredstvima HBOR-a tvrtki Bodat u vlasništvu Tomislava Bobeka, kako neslužbeno doznajemo, Ćilićeva kuma. No, kako tvrdi Ćilić, Bodat novac nikada nije uplatio Blaževiću.

- Faktura od 123.000 kuna tvrtke Blažević d.o.o. u cijelosti je plaćena tvrtki Bodat, koja nije prebacila novac. Mi smo za, recimo, neke dobre odnose isplatili još 50 tisuća kuna tvrtki Blažević, i to svojih vlastitih sredstava, u nadi da ćemo pronaći mirno rješenje. Međutim, kako do danas nismo uspjeli stupiti u kontakt s Bodatom, tvrtka Blažević došla je plijeniti naš umjetni travnjak na nogometnom terenu - tvrdi Ćilić.

Ćilić tvrdi kako tvrtka Blažević nema nikakav sklopljeni ugovor sa Sport klubom, već ima samo izdanu fakturu za isporučenu stolariju, tj. nema pravovaljani dokument na temelju kojeg može vršiti ovrhu.

- Mi smo poslovali s glavnim izvođačem, dakle tvrtkom Bodat, a Blažević d.o.o. je samo bio podizvođač kojem je Bodat trebao uplatiti 123.000 kuna, a što nije učinio. U međuvremenu je tvrtka Bodat mene blokirala na milijun kuna jer, kad sam počeo radove na Sport klubu, morao sam dati kao instrument osiguranja zadužnicu, tako da je kompletna zadužnica došla na naplatu - dodao je Ćilić.

Kako je riječ o dugogodišnjem kućnom prijateljstvu između obitelji Blažević i Ćilić, te kumstvu između Ćilića i Tomislava Bobeka, vlasnika tvrtke Bodat, očigledno je riječ o nepodmirenim obvezama, koje je, kad se nisu riješile u “kućnom” ozračju, morao preuzeti pravni sistem. Čini se, na nezadovoljstvo svih strana. Roberta Mesić

Mirko Blažević:
Neugodnije mi je nego Ćiliću

S druge pak strane, Mirko Blažević kaže da ima i ugovor i račun sa Sport klubom.

- Plaćeno mi je 50 tisuća kuna, i na kraju mi je rečeno da Ćilić to neće platiti do kraja jer je platio tvrtki Bodat. Mi smo imali ugovor i račun sa Sport klubom, roba mi nije plaćena. Ni meni ovo nije ugodno, niti ću se ja ovim pomoći. Sigurno mi je neugodnije nego što je njemu. Ni ova trava koju danas skidamo neće namiriti naše troškove jer je riječ o polovnoj travi koja je dvije godine na suncu, a trebala je biti pod balonom, koji je prošle godine odletio u nevremenu - kaže Blažević.

Kolika je tržišna cijena te trave, odredit će se licitacijom

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike