Regija
UNATOČ SUPROTNIM PROGNOZAMA, IPAK DOGOVOR

Beli Manastir dobio novo Gradsko vijeće
Objavljeno 23. lipnja, 2013.

BELI MANASTIR - Premda je dr. Davorin Bubalović, koji je predsjedao dijelom konstituirajuće sjednice kao vijećnik s liste koja je dobila najveći broj glasova (HDZ-HSU), novom predsjednicom Gradskog vijeća Belog Manastira proglasio Jadranku Kosor (!), to je zapravo postala Jadranka Sabljak (HDSSB). Odlučilo je tako novo Gradsko vijeće s 11 glasova za i 7 suzdržanih. Potporu Sabljak dali su vijećnici koalicije SDP-HNS, HDSSB-a i SDSS-a, dok su suzdržani bili članovi HDZ-a, HSU-a i DZMH-a.

Sve do dan-dva prije sjednice Gradskog vijeća sva su pitanja bila otvorena, a kockice su se danonoćno slagale. Već se počelo ''šuškati'' o pat-poziciji, što bi značilo održavanje još jedne sjednice i možda novih izbora, ali do toga ipak nije došlo. Vijećnicima, gradonačelniku Dobošu i dogradonačelnicima Marku Bogatiću, Zoranu Kranjčecu i Predragu Stojanoviću sreća će zaista biti potrebna. Nad glavom gradu visi pet milijuna kuna težak mač zvan sudska presuda u sporu s austrijskim tvrtkama Strabag i Saubermacher zbog regionalnog odlagališta otpada.

Konstituirana su i neka općinska vijeća. Tako je za predsjednika darđanskog imenovan Ivan Hodak (HDZ), a za zamjenika Radovan Gotovac (SDSS). Antun Vinojčić (HDZ) predsjednik je draškog vijeća, a zamjenici su Đuro Novoselić (SDP) te nezavisni Ferenc Ginder. U Općini Popovac predsjednik je Alen Hranić (HNS), a zamjenik Dušan Mitrović (SDSS). U Petlovcu je na čelu Vijeća Drago Mavrin (HDZ), a zamjenik je Dalibor Perin (HSS).I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike