Regija
BELOMANASTIRCIMA SAT VJEŽBANJA

Skok klub rođendan slavio funkcionalnim treningom
Objavljeno 17. lipnja, 2013.

BELI MANASTIR - Brojne belomanastirske udruge otvorile su širom vrata stanovnicima jedinog baranjskog grada kako bi pokazale što rade. Glasova ekipa posjetila je Skok klub - športska rekreacija i ples, koji je na Gradskom stadionu organizirao jednosatni funkcionalni trening, prilagođen temperaturnim uvjetima - 30 Celzijevih stupnjeva. Jednosatni trening, praćen žestokom zvučnom kulisom, koji izgleda kao dobra zabava, nije bilo baš lako odraditi. Pozvali su “skokovci” sve Belomanastirce koji se bave sportom i rekreacijom, a odazvalo se njih stotinjak, raznih životnih dobi.

- Mislila sam da će biti jednostavno, ali nije baš tako. U svakom slučaju, vježbe će mi koristiti, a planiram odlaziti na treninge u njihove prostorije - rekla nam je jedna od sredovječnih sudionica Skokovog funkcionalnog treninga. Čak i dio aktivnih nogometaša kaže da se nije toliko umorio ni na utakmicama svojih klubova. Trening je osmislila dopredsjednica Skok kluba i trenerica gimnastike s licencom za zumbu, studentica Kineziološkog fakulteta Ivona Čutoraš.

- Već su nas kontaktirali i neki klubovi koji, uz uobičajene treninge, žele svojim igračima priuštiti nešto novo a korisno - priča Ivona, naglašavajući kako je bit cijele priče raditi i na izgledu vlastitog tijela. Subotnji događaj, nastavlja, imao je za cilj i okupiti sportaše, odnosno rekreativce na svojevrsnom druženju, u čemu su uspjeli.

Osim treninga na igrlištu, Skok klub doslovno je otvorio vrata svojih prostorija u nastavno-sportskoj dvorani, te održao nekoliko besplatnih treninga za polaznike vrtića i zainteresirane Belomanastirce.

- Žalja nam je da otvoreni trening na današnji dan prijeđe u tradiciju, to više što je 15. lipnja rođendan naše udruge - kaže Ivona, podvlačeći kako će sličnih događanja biti tijekom cijelog ljeta i to na različitim lokacijama. Ivica Getto

DND-ova biciklijada

Društvo Naša djeca organiziralo je tradicionalnu biciklijadu na poligonu u najnovijoj belomanastirskoj ulici. Pedesetak biciklista u različitoj životnoj dobi okušalo se u vožnji među čunjevima i ostalim disciplinama, a najuspješniji su zaradili i poneku vrijednu nagradu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike