Sport
VIŠE NIJE TRENER NAŠIČANA

Kamenica: Moj odlazak iz NEXE-a je
splet ukupnih okolnosti u Klubu
Objavljeno 3. lipnja, 2013.
Neslužbeno se priča kako bi Kamenicu mogao zamijeniti sadašnji sportski direktor Zdenko Kordi

Vezani članci

LIGA ZA PRVAKA ZA RUKOMETAŠE

Našičanima veliki bod u Poreču

LIGA ZA PRVAKA ZA RUKOMETAŠE

NEXE slavio u Sisku

NEXE SVLADAO DUBRAVU

Našičani dohvatili drugo mjesto

NAŠICE - Utakmica s Karlovcem bila je ujedno posljednja koju je Kasim Kamenica vodio kao trener NEXE-a. Iako se spominjala mogućnost produžetka ugovora za još dvije sezone, Rukometni klub NEXE i trener Kamenica na kraju sezone ipak su završili suradnju. U nešto manje od pet godina pod vodstvom Kamenice, NEXE je isto toliko puta bio viceprvak Hrvatske.

- Zahvaljujem svima koji su nas podržavali, želja mi je da klub nastavi s razvojem i dobrim rezultatima, kazao je “Kameni”, nakon posljednje utakmice u kojoj je njegova momčad pobijedila Karlovčane.

- Moj odlazak je splet ukupnih okolnosti, ne samo u klubu, nego i u cijelom društvu. Žao mi je što je klub u ovakvoj situaciji, bilo je posebno teško posljednjih šest mjeseci, naš je glavni sponzor u teškoćama, ali vjerujem da će NEXE i to prebroditi i da će klub krenuti uzlaznom linijom.

Rastanak nije lak, ipak, posljednjih pet godina Kamenica je mnogo toga lijepoga doživio u Našicama. Vezan je uz klub i taj slavonski gradić.

- Posebno bih zahvalio obitelji Ergović koja je cijelo ovo vrijeme maksimalno podržavala i pomagala klub. Vjerujem da će trenutačne probleme uspješno riješiti i u budućnosti stajati uz klub.

Kad se podvuče crta, kakvi su dojmovi iz NEXE-a?

- Došao sam u neuređenu i nespremnu momčad, polako smo gradili profesionalizam u klubu i daleko dogurali. Ponosan sam na vrijeme provedeno na klupi, pobjeđivali smo i klubove s mnogo većim budžetima od našega. Sa skromnim sredstvima konkurirali smo mnogima, pa čak i CO Zagrebu na domaćoj sceni. Radio sam pošteno, davao sve od sebe i iz Našica odlazim ponosan i zadovoljan.

Kakvi su planovi nakon Našica?

- To pitanje nisam želio ranije rješavati, pa u ovome trenutku nemam ništa konkretno. Jedno je sigurno, spreman sam za još jedan veliki izazov - dodao je Kamenica

Ime novog trenera i mjesto odigravanja utakmica NEXE-a (spominje se preseljenje iz Našica u Osijek), saznat će se uskoro. Neslužbeno se priča kako bi Kamenicu na klupi mogao zamijeniti sadašnji sportski direktor Zdenko Kordi, osoba poznata i priznata u hrvatskom rukometu. S. Sobodić

Neslužbeno se priča kako bi Kamenicu na klupi mogao zamijeniti sadašnji sportski direktor Zdenko Kordi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike