Sport
FINALNA SERIJA ODBOJKAŠA

Treći čin na Savi, Mursa osokoljena izjednačenjem
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Prednost domaćeg parketa ima Mladost, susret u Domu odbojke "Bojan Stranić" je od 17 sati
Još je ljubiteljima odbojke, ali i akterima, u sjećanju sigurno ostao rasplet lanjske finalne serije odbojkaša za prvaka Hrvatske, koja je otišla do kraja, u pet utakmica. Sada je već izvjesno da će Mladost i Mursa-Osijek u aktualnoj reprizi odraditi najmanje četiri dvoboja.

Dva su već iza nas, treći je danas poslijepodne od 17 sati u Domu odbojke "Bojan Stranić". Trenutno stanje je 1-1 (prošlog su proljeća mursaši imali 2-0), što bi trebalo garantirati neizvjesnost u borbi za primat u Superligi. Oba dvoboja završena su s identičnim rezultatom (3:1), oba su sastava iskoristila svoja prva domaćinstva na najbolji način, ali, tko zna, možda do kraja i dočekamo neki "break" i gostujuće slavlje.

Mursa-Osijek ima danas tu prigodu, koja svakako nije bez pokrića. Odigrali su odbojkaši s Drave dvije dobre partije dosada protiv najtrofejnijeg hrvatskog kluba i aktualnog prvaka. Na otvaranju serije momčad Zvonimira Bogdanovića je nakon dva loša uvodna seta dobila treći i tako najavila da bi mogla biti konkurentna. Dobila je ta najava ubrzo i potvrdu, u Maloj dvorani Gradski vrt domaćin je nakon sjajnog izdanja sve vratio na početak, te je pokazao kako finale neće biti jednosmjerna ulica, što su neki prognozirali. Naime, Mladost je prije tog susreta pet puta ove sezone već slavila protiv Osječana, drugu utakmicu otvorila je osvajanjem seta i činilo se da bi Zagrepčani mogli do druge domaće titule u rekordnom izdanju. Sastav Ratka Perisa je dobio od jeseni čak 29 dvoboja zaredom u domaćim natjecanjima, ali Mursa-Osijek je tvrd orah.

- U tih pet poraza nije da nismo imali prigode za pozitivan rezultat. Oba susreta osnovnog dijela Superlige izgubili smo nakon velike borbe u pet setova, u Zagrebu smo ispustili i 0-2. Nekako najizvjesnije bilo je finale Kupa u Vinkovcima, stoga imamo jaku želju dati sve od sve kako bi drugi domaći finale bio puno zanimljiviji. Dočekali smo prvu pobjedu, koju smo apsolutno zaslužili. Nije nas pokolebao ni prvi set, koji smo izgubili, jer smo vidjeli da nam igra ide uzlaznom putanjom. Bila je i sjajna atmosfera u dvorani, podrška s tribina bila je veliki poguranac u želji da dođemo do pozitivnog rezultata. Pokazali smo da imamo kvalitetu biti dostojan protivnik u borbi za naslov, stoga sada i u Zagrebu želimo biti na tragu prethodnog izdanja - kaže Danilo Vuković, koji je prije četiri dana bio prvo ime utakmice. Njegovi razorni servisi načeli su samopouzdanje suparnika sredinom drugog seta. Osvojio je na kraju 23 poena (šest više nego u prvoj utakmici), razbijao je zagrebački blok sa svih strana, ali, što je najvažnije, nije bio usamljen. Kompletna momčad pokazala je da ima što reći u svom drugom uzastopnom, a trećem ukupnom finalu doigravanja za prvaka. Stoga s pravom očekujemo još jedno dobro izdanje mursaša i danas na Savi.

Nino Benčina
NEDJELJNI TERMIN OSTAJE ISTI
Iako se danas tek treba odigrati treća finalna utakmica u Zagrebu, jasno je da će se u seriji igrati još jednom u Gradskom vrtu. Čertvrti dvoboj je kao i onaj drugi, u nedjelju, s početkom u 20 sati. Netko će ga dočekati s prvom meč-loptom za naslov.

Možda ste propustili...

OSVRT NA 34. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Dinamu naslov, za “četvorku” - borba

BAYERN MÜNCHEN BEZ IJEDNOG TROFEJA PRVI PUT NAKON 12 GODINA

Je li Harry Kane uistinu uklet?

JOSE BOTO, SPORTSKI DIREKTOR NK OSIJEK

Anton Matković vrijedi više od pet milijuna eura

Najčitanije iz rubrike