Regija
ODGODA ZBOG PROVJERE TRI DATUMA IZ 2009. GODINE

Slučaj Đakovština - nova rasprava tek početkom rujna
Objavljeno 21. svibnja, 2013.

OSIJEK - U slučaju “Đakovština” jučer se trebala održati glavna rasprava s iznošenjem dokaza, no sudski vještak Damir Dumančić zatražio je odgodu. Na kraju ju je i dobio te je iduća rasprava zakazana tek za početak rujna!

Vještak Dumančić pojasnio je razlog zahtjeva za odgodom, jer se treba očitovati o stanju u skladištu vezano uz tri datuma tijekom 2009. godine.

- Na osnovi dokumentacije koju su dostavili branitelji, utvrdio sam da je dolazilo do prijenosa robe vlasničkim listom. Sortirao sam podatke, tako da sam iz prvog nalaza izuzeo sve pravne i fizičke osobe koje su tada iskazane s minusom i utvrdio podatke koji su utvrđeni u stečajnom postupku, odnosno u pšenici i novcu - kazao je Dumančić. Istaknuo je da je navedeno utvrdio na pogrešan način, odnosno, nije trebao obuhvatiti podatke iz stečajnog postupka jer su utvrđeni nakon podizanja optužnice. Trebao je, pojasnio je vještak, izraditi podatke za svaku kulturu, uljarice i žitarice, te novac posebno, kako bi nalaz bio istovjetan onom danom istražnom centru suda.

Vještak je zatražio duži rok da bi na propisani način pribavio podatke. Zatražio je i dodatni nalog suda da bi što brže dobio potrebne podatke od Državnog arhiva u Osijeku.

Branitelji prvo, drugo i šestookrivljenika složili su se s tužiteljima, te je sljedeća rasprava zakazana tek za 5. rujna. Vještaku je naloženo da najmanje tri tjedna prije rasprave dostavi nalaz i mišljenje državnom odvjetništvu i braniteljima da bi ih stigli proučiti.S.Lacić

VJEROVNICI PRATILI SUĐENJE

Ivan Š., jedan od vjerovnika Đakovštine, došao je pratiti suđenje. “Prevozio sam za njih smjese i stočnu hranu. Ostali su mi dužni oko 300.000 kuna. Kako se ovo suđenje razvuklo, čini mi se da nikada neću namiriti svoju štetu. Treba postaviti pitanje gdje su nestali svi ti silni milijuni”, kazao je on. Suđenje je pratio još jedan bivši radnik Đakovštine. “Živim sa suprugom i troje djece. Pokrali su toliki novac, a ja sam sada zbog njih na ulici. Još 1.300 ljudi čeka da se ovo okonča, a kraj se i ne nazire”, komentirao je.

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike