TvObzor
NOVI DOMAĆI HUMORISTIČKI SHOW

Show “Komikaze”: Bez cenzure i bez milosti
Objavljeno 3. svibnja, 2013.
Mario, Davor, Charlie i Daniel dokazuju da se aktualni događaji iz politike, sporta, kulture, estrade ili bizarnosti mogu prenijeti i na šaljiv te pomalo brutalan način

Na RTL Televiziji počelo je prikazivanje novog domaćeg humorističkog panel showa “Komikaze”, u kojem komentatori/panelisti, inače iskusni radijski voditelji, ne štede zaista nikog i gledatelje nasmijavaju do suza. “Četvorica veličanstvenih” su Mario Lipovšek Battifiaca, Davor Jurkotić, Zlatan Mirkić Charlie i Daniel Bilić, a o njima općenito te o novom showu u kojem sudjeluju u tekstu koji slijedi.

MARIO LIPOVŠEK BATTIFIACA Kao svjetlo na dnu tunela

Mario Lipovšek, u susjedstvu bolje znan kao Battifiaca, rođen je u Rijeci 1971. godine. Jedva i preko silnih veza završava osnovnu školu u Lovranu, a zatim ga silom upisuju u srednju turističku u Opatiji, koju je završio 1990. Odlučio je studirati na hotelijerskom faksu u Opatiji. Istovremeno, 1993. godine, počinje i glazbenu “karijeru”, u kojoj je nastupao na brojnim festivalima, a pale su i neke pobjede i nagrade. Uz glazbu, 1994. počinje raditi i na Radiju Rijeka, uz Roberta Ferlina, a baš taj radio kao medij ostaje njegova ljubav do današnjih dana, kad se njegov glas može čuti dvaput tjedno u eteru Radija Istra. Osim radija, ni drugi mu mediji nisu strani, pa se tako, uz neuspješan pokušaj upada na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, neko vrijeme bavio i glumom. Ipak, kako kaže, “telka je telka”, pa ga je, nakon što su ga smijenili s mjesta glavnog urednika Kanala RI, Davor Jurkotić nagovorio da krenu u projekt “Bijele udovice”.

- Tu je sve krenulo nizbrdo - kaže Mario u šali te nastavlja: “Nakon dvije godine emitiranja na lokalnoj televiziji dobili smo poziv na nacionalnu televiziju te je 2012. i toj priči došao kraj”.

Nakon što je pomislio da je na samom dnu, u projektu “Komikaze” RTL Televizije ugledao je svjetlo na dnu tunela.

DAVOR JURKOTIĆ Ja sam ono što jesam i što želim

- Ja sam Davor, imam 36 godina i lipo mi je. Kažu mi da nisam baš normalan, a ja im kažem da sam ono što jesam i što želim. Oženjen sam jedinom ženom na svijetu koja može živjeti s takvim čudovištem kao što sam ja, pa guramo nekako u četvrtu godinu braka. Žena mi je podarila snagu i našeg sina Maksa, koji sad ima tri godine, lijep i pametan je na mamu i, nažalost, lud na mene - u šali će Davor, koji tvrdi da za njega kažu da je naporan i težak čovjek, ali pravi prijatelj, koji je uvijek spreman pomoći u pravom smislu riječi.

Davoru je, uz obitelj i posao, velika ljubav i more.

- More obožavam, i ploviti od početka lipnja do kraja kolovoza na obiteljskom brodu. Znam svaku uvalu, valu, otočić i otok na Jadranu, znam gdje kako puše, gdje se sakriti u neveri, na kojem otoku ima dobrog domaćeg vina i svježe ribe. San mi je živjeti cijelu godinu na nekom većem brodu i samo ploviti.

A to je možda zato što je do desete godine oplovio cijeli svijet s ocem, koji je bio pomorac, pa je i sam poslije krenuo njegovim stopama - postao poručnik Trgovačke mornarice, a poslije je završio i Pomorski fakultet, no ipak je uplovio u medijske vode.

Petnaest godina radio je na raznim radiopostojama - trenutno radi na Soundset Trsatu, za novine i lokalne televizije.

- Ljeti sam na moru, a od jeseni do sljedećeg ljeta planinarim sa svojim devedesetogodišnjim djedom, i nema te planine u Hrvatskoj na kojoj nismo bili, a i većinu slovenskih Alpa smo osvojili - dodaje Davor, koji u slobodno vrijeme najviše uživa sa sinom Maksom slušajući glazbu: “Sati i sati glazbe vrte se u našem domu, a Maks i ja plešemo i plešemo”.

ZLATAN MIRKIĆ CHARLIE Plah kao Bambi, čvrst kao čelik

Zlatan je rođen 1971. godine u Zagrebu, po struci je konobar i računalni operater, a trenutno je zaposlen kao voditelj na Soundset Plavom radiju. Nakon godina konobarenja odlučio se na promjenu životnog stila te se, nakon dodatnog školovanja i završene hrpe tečajeva, zapošljava u jednoj telekomunikacijskoj tvrtki. Paralelno radi kao suvoditelj emisije “Pozitivni petak” na tadašnjem Plavom radiju. Ono što je u početku izgledalo kao dobra ideja, rad u uredu, nakon sedam godina pokazalo se previše za lutajući duh zarobljen unutar četiri zida. Tako s veseljem prihvaća poziv da postane stalan član radijske ekipe, kao voditelj i prava zagrebačka jutarnja lutalica.

Charlie uređuje i vodi segment jutarnjeg programa zvan “Bajkoviti Zagreb”, u kojem slušateljima predstavlja gradsku povijest i sadašnjost na gradskim ulicama, na lokacijama o kojima govori. Za sebe kaže da je najveći zaljubljenik u Zagreb nakon Zvonimira Milčeca.

U slobodno vrijeme leži ispred televizora, čita knjige, gubi vrijeme na internetu, ponekad napiše kratku priču ili vrlo lošu pjesmu, voli dobru hranu i sport. “Gledanje sporta, budimo iskreni”, kaže.

- Oženjen, da ili ne svojom krivnjom. Imam kila taman, kose za još dva pranja, naočale sumnjive dioptrije - opisuje se na duhovit način, zaključujući da najviše od svega voli jesti po tuđim kućama, otvarati vidike, zatvarati rolete, praviti kobasice na stari način, jesti sir i vrhnje, janjetinu, ćevape i duvanjsku pitu.

Voli strastveno ali kratko. Plah je kao Bambi, a čvrst kao čelik.

DANIEL BILIĆ Jednog dana postat ću samuraj... ili pekar

Daniel je rođen u Zadru 1982. godine, istog mjeseca kad je čovjek u Kaliforniji zavezao balone za stolac i poletio gotovo pet kilometara u zrak (činjenica) te kad se dogodila najduža pomrčina Mjeseca u 20. stoljeću. Svoje stvaralaštvo (čarobno nestajanje hrane i magično punjenje pelena), Daniel nastavlja u Zagrebu, kako kaže, s istim žarom.

Osnovnu školu pohađa na zapadu - u ne tako dalekom Rudešu. “Padale su prve ljubavi, trešnje (koje smo krali stričeku Darku)... Da, bio sam veliki okrugli štreber s polo majicama koji se baš i nije odlikovao atletskim sposobnostima”, priznaje radijski voditelj Soundset Plavog. To pokušava promijeniti s početkom srednje škole, kad se počinje baviti ragbijem, sportom za koji ima samo lijepe riječi. No, priznaje, ni to nije povećalo njegove šanse kod ženske populacije, jer je, kako one i same kažu, neozbiljan.

- Baš ta neozbiljnost danas mi plaća kredit za auto i pokoje pivo dečkima u birtiji - ponosan je Daniel.

Pokušao je završiti i visoke škole (kriminalistiku i novinarstvo), ali pomnim sagledavanjem situacije i traženjem istine unutar sebe shvaća da diplome nikad neće vidjeti jer je - neozbiljan.

Sada je već deset godina na radiju, a nada se da olakšava ljudima početak radnog dana. Njegov totalni anitalent za radio uvidio je i Robert Knjaz za jednog gostovanja u studiju, pa ga angažira kao voditelja “Rekonstrukcije” (televizijskog spektakla o nastanku domaćih hitova koje svi pjevušimo po tulumima ili pod tušem). Sve ostale videouratke dotični Dalmatinac i pustolov negira. Jednog dana postat će samuraj... ili pekar... ili ribar... ili astronaut.

Piše: Dražen BAĐUN

Riječ imaju...

Bez skripti, plana i programa komentatori su prepušteni sami sebi, i to je urnebesna improvizacija četvorice profesionalaca

Možda ste propustili...

SHOW “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Polufinale kao nikad prije

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

U PETOJ SEZONI SERIJE “ROOKIE”

Bivši novaci sada su mentori

Najčitanije iz rubrike